TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 03 20

Kaip patogiai ir be spūsčių keliauti į „Kino pavasarį“?

Kovo 21–balandžio 4 dienomis „Kino pavasaryje“ suksis daugiau nei 170 filmų, tad vilniečiai ir miesto svečiai neabejotinai ne kartą keliaus į kino teatrus. Festivalio komanda pateikia keletą patarimų, kad festivalio lankytojai nepavėluotų į kino seansą, o emocijos išliktų teigiamos.
Kino pavasaris
Kino pavasaris / Tautvydo Stuko nuotr.

„Kino pavasaris“ yra lankomiausias kino įvykis Lietuvoje, tad nenuostabu, kad tenka ilgiau paieškoti automobilio stovėjimo vietos. Atsižvelgdami į augančius lankytojų srautus, kurių dauguma filmų žiūrėti atvyksta automobiliais, festivalio organizatoriai pataria rinktis ir kitas keliavimo į kino teatrus priemones – viešąjį transportą ar pavėžėjimo paslaugų platformą „Bolt“.

Atvykusieji automobiliu į pagrindinę festivalio vietą – „Forum Cinemas Vingis“ – turės pasirinkimą statyti automobilį aikštelėje šalia kino teatro arba už kelių šimtų metrų prie prekybos centro esančioje didelėje automobilių stovėjimo aikštelėje, kurioje dvi valandas galima stovėti nemokamai.

VIDEO: Kaip patogiai keliauti į festivalį?

Į kiną – atsinaujinusiu sostinės viešuoju transportu

Gyvenantiesiems be automobilio ar nemėgstantiesiems vairuoti galima rinktis iš kelių variantų. Pirmiausia – atsinaujinęs viešasis transportas, kuriuo festivalio lankytojai patogiai pasieks visas kino sales.

Pasak SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorės Modestos Gusarovienės, savo kelionę į „Kino pavasarį“ viešuoju transportu iš anksto galite greitai ir patogiai susiplanuoti naudodamiesi www.stops.lt, o mobiliuosiuose įrenginiuose – m.stops.lt.

„Labai skatiname į „Kino pavasarį“ keliauti viešuoju transportu, nes skubant į filmą mažiausiai norisi laiką gaišti spūstyse ar ieškant vietos aikštelėje. Autobusais ir troleibusais pasieksite visas festivalio vietas. Be to, tai puiki proga išbandyti atsinaujinusį Vilniaus viešąjį transportą – ypač jei nesate nuolatinis keleivis. Juk smagu ir patogu negalvojant apie vairavimą ir spūstis mėgautis pokalbiais prieš filmą ir po jo“, – viešuoju transportu keliauti skatina M. Gusarovienė.

Iki stotelės „Vingis“, kuri yra vos už kelių žingsnių nuo kino teatro „Forum Cinemas Vingis“, atvyksite 21, 22, 23 maršrutų autobusais ir 4, 6, 12, 14 troleibusais. Iki stotelės „Šeškinės kalvos“ šalia „Forum Cinemas Akropolis“ – 5G, 7, 40, 48, 53, 56 maršrutų autobusais. „Skalviją“ ir šalia esančią stotelę „Operos ir baleto teatras“ pasieksite 43, 46, 52, 56 maršrutų autobusais ir 4, 10, 17 troleibusais. Pakeliui į kino teatrą „Pasaka“ esančią stotelę „Centro poliklinika“ pasieksite 1G, 21, 53 maršrutų autobusais ir 1, 2, 6, 7, 12, 14, 20 troleibusais.

Staigmena nenorintiesiems vairuoti

Pailsėti nuo vairavimo nusprendusiems festivalio žiūrovams ypatingą staigmeną paruošė pavėžėjimo paslaugų platforma „Bolt“, kuri anksčiau vadinosi „Taxify“. Keleiviai, kurie dar nebandė „Bolt“ paslaugų, viso festivalio metu, įvedę kodą KINOPAVASARIS, pirma kelione iki 15 eurų galės mėgautis nemokamai Perkantieji bilietus į „Kino pavasario“ filmus „Forum Cinemas Vingis“ kasose gaus nuolaidą ir kitai kelionei su „Bolt“. Kovo 22 dieną visiems keliaujantiesiems iš festivalio arba į festivalį Vilniuje, panaudojus kodą KP2019, bus suteikta 1 euro nuolaida. Perspėjame, kad kodų kiekis yra ribotas.

Specialios „Bolt“ nuolaidos laukia ir naujų „Kino pavasario“ naujienlaiškio prenumeratorių. Festivalio bendruomenės nariu galite tapti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius