-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 03 25

Kanų kino festivalio rūmai per karantiną tapo prieglobsčiu benamiams

„Palais des Festivals“, pagrindinė Kanų kino festivalio erdvė, atvėrė duris benamiams, suteikdama jiems pastogę Prancūzijoje įvedus karantiną, praneša France24.
Kanų kino festivalio rūmai per karantiną tapo prieglobsčiu benamiams
Kanų kino festivalio rūmai per karantiną tapo prieglobsčiu benamiams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šios inciatyvos festivalio organizatoriai ėmėsi dar praėjusios savaitės pabaigoje. Teigiama, kad kasdien čia nakvoja 50–70 benamių.

Prie įėjimo į festivalio rūmus matuojama kiekvieno įeinančio temperatūra. Viduje įrengta valgymo zona, dušo kabinos, bendra laisvalaikio erdvė su televizoriais ir žaidimais bei miegamoji erdvė.

15min primena, kad gegužės 12–23 dienomis turėjęs vykti festivalis buvo nukeltas – apie tai pranešta praėjusią savaitę. Svarstoma festivalį perkelti į birželio pabaigą arba liepos pradžią.

Sprendimą dėl festivalio perkėlimo datos organizatoriai žada svarstyti, kai tik tai leis situacija tiek Prancūzijoje, tiek užsienyje. Dėl šio sprendimo bus konsultuojamasi su Prancūzijos vyriausybe ir Kanų miesto institucijomis, o taip pat – su festivalio valdybos nariais, kino industrijos profesionalais ir partneriais.

Tai pirmas kartas nuo festivalio įkūrimo 1946 metais, kai festivalis yra nukeliamas į vėlesnę datą. Tačiau Kanų kino festivalis kartą buvo atšauktas – 1968 m., vykstant studentų riaušėms ir darbininkų streikui, jiems palaikymą išreiškė prancūzų „Naujosios bangos“ režisieriai François Truffaut ir Jeanas-Lucas Godardas, raginę solidarizuotis su studentais ir darbininkais bei festivalį nutraukti. Po audringų diskusijų ir reikalavimų, festivalis galiausiai buvo atšauktas.

Festivalio metu vykstanti mugė „Marche du film“ taip pat ieško išeičių – ketvirtadienį paskelbta, jog ruošiamas planas B, mugę perkeliant į virtualią erdvę. Joje vyktų tiek filmų peržiūros, tiek kino industrijos profesionalų susirinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius