TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 09 27

Keisčiausi ankstyvieji žymių aktorių vaidmenys kine

Šiandien tokie aktoriai, kaip J.Deppas, T.Cruise‘as ar Z.Deschanel filmuojasi garsiuose, didelio biudžeto filmuose, o jų pavardės yra vienas pagrindinių dalykų, pritraukiančių žiūrovus. Tačiau taip buvo ne visada, ir net žvaigždėms reikėjo nuo kažko pradėti. Bet turbūt nieko keisto, kad ne vienas aktorius savo pirmųjų rolių norėtų išsižadėti.
Sylvesteris Stallone / kadras iš filmo
Sylvesteris Stallone / kadras iš filmo
Temos: 2 Kinas „Telia“

Johhny Deppas: Fredo Kruegerio auka

J.Deppas yra vienas universaliausių Holivudo aktorių, atlikęs daugybę įsimintinų, bet labai skirtingų vaidmenų. Po pagrindinės rolės T.Burtono filme „Edvardas Žirkliarankis“, keisti ir netikėti vaidmenys, galima sakyti, tapo Deppo vizitine kortele. Net ir tapęs vienu brangiausiai apmokamų aktorių, atlikusių pagrindinius vaidmenis tokiuose filmuose, kaip „Baime ir neapykanta Las Vegase“ ir „Karibų piratai“, jis praėjusiais metais dar kartą nustebino tiek žiūrovus, tiek kritikus, suvaidinęs Donaldą Trumpą mažo biudžeto parodijoje.

Ir vis dėlto, pirmasis jo vaidmuo negali nekelti šypsenos. Tai buvo gana nedidelė rolė kultiniu tapusiame filme „Košmaras Guobų gatvėje“, kuriame J.Deppas tapo trečiąja Fredo Kruegerio auka. Gal šis filmas ir neatskleidžia visų aktorinių gabumų, tačiau, tenka pripažinti, mirtis buvo tikrai įspūdinga.

VIDEO: A Nightmare on Elm Street - Glen's Death

Tomas Cruise‘as: pagyrūnas draugas, iš dalies kaltas dėl gaisro

Skaičiuojama, kad šiandien šis aktorius uždirba apie 65 milijonus JAV dolerių per metus, o vien už šiais metais pasirodžiusį filmą „Mumija“ jis uždirbo apie 22 milijonus dolerių. Tai yra vienas produktyviausių ir geriausiai apmokamų aktorių. Iš tiesų, jam ilgai ir netruko išgarsinti savo vardo Holivude – praėjus vos porai metų nuo pirmojo pasirodymo kine, šis aktorius jau atliko pagrindinį vaidmenį.

Vis dėlto, pirmasis filmas, kuriame šis aktorius gavo vaidmenį, šiandien negali nekelti šypsenos. 1981-aisiais pasirodžiusioje juostoje „Begalinė meilė“ T.Cruise‘as vaidino pagrindinio veikėjo draugą, besigiriantį kaip namuose kartą padegė šlapius laikraščius ir vaizdavo herojų, išgelbstintį visus nuo gaisro. Turbūt nereikia sakyti, kad jo draugas šia idėja susižavi, o baigiasi ji nekaip. Beje, nors vaidmuo buvo labai trumpas, būtent ši scena pakeitė visą tolimesnę filmo eigą.

VIDEO: Tom Cruise's first movie act from Enless Love

Sylvesteris Stallone: seksą dievinantis žigolo

Jis yra vienas žinomiausių kovinių ir veiksmo filmų aktorių, kurio pavardę ir vaidmenis puikiai žino kelių kartų kino žiūrovai. Tokie filmai, kaip „Rokis“ ir „Rembo“ ir „Kobra“ yra nesenstanti klasika, o jo paties 2010 m. režisuotas „Nesunaikinami“ parodė, kad S.Stallone gerbėjų tikrai netrūksta ir šiais laikais.

Tačiau pats pirmasis aktoriaus vaidmuo tikrai nebuvo toks „kietas. Tai buvo vaidmuo pornografiniame filme „The Party at Kitty and Stud‘s“, kuriame Stallone didžiąją laiko dalį praleido be drabužių. Nors šiuo vaidmeniu pats aktorius tikrai nesididžiuoja, 1970-aisiais Stallonei buvo labai sunku su pinigais. Kaip vėliau yra sakęs, jis tuo metu teturėjo du pasirinkimus – filmuotis toje juostoje arba vogti. Nusprendęs, kad pirmasis pasirinkimas yra mažiau gėdingas, jis už dviejų dienų darbą gavo 200 dolerių, kurie jam padėjo išbristi iš keblios situacijos. Vis dėlto, tuo metu tai buvo nemaži pinigai.

VIDEO: The party at Kitty and Stud’s 1970 trailer

Zooey Deschanel: be perstojo rūkanti psichologo pacientė

Ši trims auksiniams gaubliams nominuota aktorė daugeliui pažįstama kaip mielų ir gan naivių merginų vaidmenų specialistė. Būtent tokias merginas ji vaidino seriale „Naujokė“ ir filmuose: „Per žingsnį nuo šlovės“, „Jis Sako Taip!“ bei „500 meilės dienų“.

Tačiau debiutinis jos vaidmuo kine – 1999-ųjų filme „Mumfordas“ – buvo visiškai kitoks. Tai yra filmas apie jauną psichologą, kuris pradeda praktiką mažame miestelyje tokiu pat pavadinimu, kaip ir jo pavardė. Z.Deschanel vaidina vieną iš jo pacienčių Emily – kandaus liežuvio cinikę, kuri be perstojo rūko. Vis dėlto, atlikusi būtent šią rolę, aktorė nusprendė siekti profesionalios kino karjeros.

VIDEO: Zooey Deschanel smoking in movie Mumford

Jeanas Claude'as Van Damme'as: gėjus karatistas

Van Damme‘as ir jo garsusis špagatas užsitarnavo gana ryškią vietą kovinio kino istorijoje. Nuo ankstyvos paauglystės besimokęs kovos menų ir buvęs profesionalus kovotojas, Van Damme‘as pasuko į kiną pačiu laiku – prieš prasidedant devintojo ir dešimtojo dešimtmečių kovinių filmų bumui. Tokie filmai, kaip „Kruvinas sportas“, „Laiko policininkas“ bei „Universalus karys“ žanro gerbėjų mielai žiūrimi ir šiandien.

Tiesą sakant, net ir pats pirmasis pasirodymas trumpametražiame „Monaco Forever“ buvo toks, kokio ir galėtum tikėtis iš šio aktoriaus – jis vaidino karatistą. Šiame filme pagrindinis veikėjas Michaelas bando suplanuoti vagystę, ir pakeliui susiduria su įvairiais veikėjais. Vienas jų – jį pavėžinti, o vėliau „nukabinti“ bandantis karatistas, kurio išsigandęs Michaelas galiausiai pabėga.

VIDEO: Jean Claude Van Damme _ Monaco Forever HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius