Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 13

Kinas namuose: ką renkasi žiūrėti geram kinui neabejingi žmonės?

Kas yra geras kinas? Tas, kuris sukelia pozityvias, o gal aštrias emocijas? Įtraukia, priverčia susimąstyti, skatina diskusijas? Aišku tik viena – nėra teisingo atsakymo. O pasirinkimas filmus namuose žiūrėti siūlančiose platformose – milžiniškas, rašoma „ŽMONĖS Cinema“ pranešime spaudai.
„Žmonės Cinema“
„Žmonės Cinema“

Tad geram kinui neabejingi žmonės dalinasi įsimintiniausiais filmais, kuriuos atrado namų kino platformose, ir kuo jie juos patraukė.

Filmai, kuriuos norisi pažiūrėti ne kartą

Filmai, kurie praturtina – tokius kūrybininkė, reklamos ir komunikacijos specialistė Stefanija Jokštytė renkasi žiūrėti ne kartą. „Geri filmai – kaip geri žmonės, visi skirtingi, bet lyg turi vieną bendrą vardiklį. Jie nuoširdūs (nesvarbu ar komiški, ar dramatiški, ar gąsdinančiai siaubūs), jie tave praturtina iš tavęs nieko neatimdami ir, svarbiausia, norisi pas juos sugrįžti vėl ir vėl.“

Labiausiai pastaruoju metu S.Jokštytei įstrigęs filmas – Danielio Kwano ir Danielio Scheinerto režisuotas ir net 7 „Oskarais“ šiais metais apdovanotas „Viskas iškart ir visur“. „Kokio jautrumo, šviesos, bet kartu labai naujos formos ir XXI a. vizualinio tempo filmas! Man jis taip patiko, taip įsirėžė, nieko panašaus iki tol nebuvau mačiusi, bet kartu ši, iki tol nepatirta filmo forma, turėjo pagrindimą ir tikrai buvo pateisintai efektinga. Rekomenduoju visiems pažiūrėti namuose, nes tokio tempo filmą, tikrai gali norėti šiek tiek retkarčiais pristabdyti, kad įkvėptum oro“, – teigė kūrybininkė S.Jokštytė.

Filmo nuoroda.

Prekės ženklo „The Joy Of“ bendraįkūrėja Lina Survila namuose su šeima mėgsta žiūrėti japonų animacijos grando Hayao Miyazaki filmą „Spirited Away“. „Geras kinas palieka savaitės laiko aštrias diskusijas su šeima, draugais ir visais sutiktais žmonėmis. Toks man buvo naujas Marijos Kavtaradzės filmas „Tu man nieko neprimeni“. Daugiausiai filmus žiūriu kino teatre. Tačiau man labiausiai įsiminė namie žiūrėtas serialas „The Morning Show“ ir žinoma, su šeima šimtą kartų jau matytas „Spirited Away“, – sako L.Survila.

Lina Survila
Lina Survila

Žiūrėti norisi ne tik naujus, bet jau ir klasika tapusius filmus. Tokius renkasi aktorius ir režisierius Darius Gumauskas. „Man geras kinas yra tas kuris jaudina arba šviečia. Gali atsitiktinai įsijungtas filmas užkabinti savo spalva, vaizdu ir atmosfera ar muzika. Dažniausiai namuose žiūriu kažkada kino teatre matytą filmą: prisimeni mintyse tą malonumą ir vėl norisi ten grįžti. Kaip pavyzdžiui su Wong Kar-wai filmų retrospektyva,“ – teigia vyras.

Visvaldo Morkevičiaus nuotr. /Darius Gumauskas
Visvaldo Morkevičiaus nuotr. /Darius Gumauskas

Filmo nuoroda.

Kinas, priverčiantis susimąstyti

Yra filmų, kuriuos žiūrint pirmą kartą sunku suprasti. Jie nepateikia aiškių atsakymų, tačiau palieka erdvės žiūrovui juos atrasti ir išjausti pačiam. „ŽMONĖS Cinema“ turinio kuratorei Laurai Bartusevičiūtei geras kinas tas, kuris geba pasiūlyti netradicinių ir nekasdieniškų žiūros taškų, atskleidžia įvairovę ir istorijas žmonių, kurios skiriasi nuo žiūrinčiojo. „Įsimyliu tuos filmus, kurie ieško netradicinių ir savitų kino raiškos būdų, yra labai jusliški ir pasikesina į mano regą, klausą, erdvės pajautimą ir panardina į sapnišką patirtį, kur riba tarp kino ir realybės kone išsitrina.

Paskutinis namuose žiūrėtas filmas, kuris paliko gilų įspūdį – „Gyvenimas be Jango“. Tai itin subtilus, meditatyvus filmas, kuris svarsto apie ateitį, kurioje robotas nesiskiria nuo tikro žmogaus, o galbūt yra už jį žmogiškesnis.“

Gyvenimas be Jango
Gyvenimas be Jango

Filmo nuoroda.

Būna filmų, apie kuriuos tiesiog norisi sužinoti viską. Tokie labiausiai patinka kino teatro vadovei Andrei Balžekienei. „Man geras filmas yra tas, po kurio noriu viską apie jį sužinoti: kodėl ir kaip buvo sukurtas, ką režisieriai ir aktoriai apie jį kalba, kaip jį vertina kiti. Tuomet skaitau: Vikipediją, recenzijas, žiūriu interviu. Apima jausmas, kad vien filmo pažiūrėti neužtenka, norisi sužinoti visą įmanomą kontekstą. Būtent taip nutiko su 1985-aisiais sukurtu filmu „Pusryčių klubas“.“

„ŽMONĖS Cinema“ repertuare naujausi filmai tiesiai iš kino teatrų, naujos svarbių kino festivalių programos, šiuolaikinis lietuviškas kinas bei geriausi filmai iš viso pasaulio. Visi filmai subtitruoti arba įgarsinti lietuviškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius