Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 03

Šios savaitės „Kino karavano“ maršrutas: nuo Semeliškių ir Marijampolės iki Tauragės bei Jurbarko rajonų

Festivalio „Kino pavasaris“ vasaros projektas „Kino karavanas“ tęsia kelionę po Lietuvą su nemokamais autorinio kino seansais po atviru dangumi ir kviečia į filmų žiūrėjimo patirtį praplečiančius renginius.
„Kino karavanas“ Gargžduose
„Kino karavanas“ Gargžduose / Andriaus Kundroto nuotr.

Savaitę projektas pradės nuo seansų Semeliškėse rugpjūčio 3 d., rugpjūčio 4 d. jau ketvirtą kartą šią vasarą lankysis Marijampolėje, rugpjūčio 5 d. filmais pasimėgauti pakvies Viešvilėje, rugpjūčio 6 d. – Tauragėje, rugpjūčio 7 d. – Jurbarke, o „Kino karavano“ savaitę užbaigs vizitas Raudonėje rugpjūčio 8 d.

Kiekvienoje vietovėje bus rodoma po du ar tris filmus, o lankytojai bus kviečiami pasimėgauti ne tik filmais ir pokalbiais su svečiais, bet ir nepaprastomis lokacijomis, kuriose bus įkurdinami vienos dienos kino teatrai – šią savaitę projektas stabtels prie dviejų turtingą istoriją menančių pilių bei vieno dvaro.

„Kino karavano“ sezono naujiena

Aštuntojo „Kino karavano“ sezono naujiena – po seansų organizuojami renginiai, pratęsiantys ir pagilinantys filmuose analizuojamas temas – žiūrovai kviečiami sudalyvauti diskusijose, pokalbiuose bei susitikimuose su filmų kūrėjais. Šiemet sudarydami programą projekto organizatoriai pasirinko dvi pagrindines kryptis – ekologijos ir gamtos išsaugojimo būtinybės temas bei emocinę sveikatą.

Šios temos dabar kaip niekada aktualios, kadangi žmonijos kasdienybę pakeitusi pandemija daugelį privertė atsisukti į gamtą ir pergalvoti kasdienius įpročius bei santykį su savimi bei artimaisiais.

Pokalbis apie gamtos išsaugojimo būtinybę ir klimato kaitą

Apie neigiamą žmogaus veiklos poveikį gamtai kalba šios savaitės „Kino karavano“ repertuare esantis filmas „Aš esu Greta“. Tai abejingų nepaliekanti istorija apie mokinę iš Švedijos Gretą Thunberg, kuri užuot ėjusi į mokyklą, pradėjo streiką dėl klimato kaitos. Jos klausimas suaugusiesiems buvo toks: „Jei jums nerūpi mano ateitis Žemėje, kodėl turėčiau ko nors siekti mokykloje?". Per kelis mėnesius jos keliu pasekė šimtai tūkstančių jaunuolių pasaulyje, o Greta tapo pasaulinio garso aktyviste.

Po filmo peržiūros rugpjūčio 6 d. Tauragėje vyks diskusija, pristatoma projekto partnerio „Klimatosūkis“, kurią moderuos Vilniaus universiteto klimatologas Justas Kažys. Jo pašnekovėmis bus psichologė Miglė Marcinkevičiūtė ir „Fridays for Future“ aktyvistės Saulė Žokaitytė bei Elzė Drūlytė.

Eglės Sabaliauskaitės nuotr./„Kino karavanas“ Plungėje
Eglės Sabaliauskaitės nuotr./„Kino karavanas“ Plungėje

Filmas „Išgyventi vasarą“ ir susitikimas su jo kūrybine komanda

Šią savaitę projekto repertuarą papuoš ir filmas „Išgyventi vasarą“ – žiūrovai jį išvysti galės rugpjūčio 8 d. Raudonėje, šalia pilies įsikursiančiame kino teatre. Šis apdovanojimų „Sidabrinė gervė" laureatės Marijos Kavtaradzės debiutinis filmas buvo pripažintas geriausiu Baltijos šalių filmu, sulaukė didžiulio susidomėjimo tarptautiniuose kino festivaliuose. Juostoje, kurios premjera įvyko išparduotuose prestižinio Toronto kino festivalio seansuose, pagrindinius vaidmenis sukūrė kylantys jaunosios kartos aktoriai Gelminė Glemžaitė, Indrė Patkauskaitė ir Paulius Markevičius.

Spalvingame ir šviesiame kelio filme „Išgyventi vasarą“ kalbama labai svarbia psichinės sveikatos tema. Ambicinga pradedanti psichologė Indrė sutinka į kliniką pajūryje nuvežti du pacientus: bipoliniu sutrikimu sergantį Paulių ir savyje užsisklendusią Justę. Ši vasariška kelionė tampa pirmuoju žingsniu pasveikimo link. Tai šilta ir jaudinanti istorija, kuri – kaip ir vasara – kupina šviesos, netikėtumų ir vilties, kad viskas yra įmanoma.

Po „Išgyventi vasarą“ seanso Raudonėje vyks susitikimas su filmo kūrybine komanda bei „Jaunimo linijos“ atstovu.

Andriaus Kundroto nuotr./„Kino karavanas“ Gargžduose
Andriaus Kundroto nuotr./„Kino karavanas“ Gargžduose

„Kino karavano” savaitės maršrutas

Rugpjūčio 3 d. – Semeliškėse, Gimnazijos vidiniame kieme

Rugpjūčio 4 d. – Marijampolėje, Poezijos parke

Rugpjūčio 5 d. – Viešvilėje, pagrindinės mokyklos kieme

Rugpjūčio 6 d. – Tauragėje, pilies kieme

Rugpjūčio 7 d. – Jurbarke, dvaro parke

Rugpjūčio 8 d. – Raudonėje, šalia pilies

Daugiau informacijos ir pilnas „Kino karavano“ maršrutas nuolat pildomas ir skelbiamas čia.

„Kino karavanas“ įgyvendinamas Islandijos, Lichtenšteino ir Norvegijos subsidijuoto Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo lėšomis. Projektą remia Lietuvos kino centras, projekto partneris – Reikjaviko tarptautinis kino festivalis. Projekto draugas, besirūpinantis Skandinavijos šalių kinu – Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius