Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 01

„Kino pavasario“ filmai, kuriuos rekomenduoja Algirdas Ramaška

Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška pateikia savo penkias rekomendacijas filmų, kurių šių metų festivalyje vertėtų nepraleisti.
Algirdas Ramaška
Algirdas Ramaška / Kino pavasario nuotr.

„Blogiausias žmogus pasaulyje“ / rež. Joachimas Trieras

Galiu garantuoti, kad šis filmas bus absoliutus žiūrovų numylėtinis. Kiekvienas jame atras save, dauguma moterų ir merginų susitapatins ir taps ta pagrindine heroje, kuri ieško savęs, ieško meilės ir bando išplaukti toje beribėje abejonių jūroje. Ir nors filmas turi daugybę sluoksnių bei išgyvenimų, iš filmo išeisite su šypsena veide.

VIDEO: The Worst Person In The World - Official Teaser

„Gerasis bosas“ / rež. Fernando León de Aranoa

Geros komedijos, kurios dovanotų šypseną ir juoką, bet nebūtų lėkštos ar banalios yra lyg edelveiso žiedai Alpių viršūnėse – jų pasitaiko itin retai ir juos atrasti labai sunku. Svarstyklių fabriko bosas, kurio vaidmenį atliko Javier Bardem, tiesiog nokautuoja savo žavesiu, talentu ir charizma. San Sebastiano kino festivalio žiūrovai po premjeros plojo atsistoję, o filmas susišlavė visus pagrindinius Ispanijos „GOYA“ bei daugybę kitų kino apdovanojimų. Tai yra pozityvumo ir geros nuotaikos dovana Jums visiems.

VIDEO: The Good Boss (2021)

„Anetė“ / rež. Leosas Caraxas

Drąsiai galima teigti, kad tai didingiausias ir labiausiai lauktas filmas šių metų festivalyje. Maestro Leos Carax, kartu su grupės SPARKS nariais, sukūrė neįtikėtiną patirtį dovanojantį kūrinį, kuris sunkiai telpa į bet kokius rėmus ar vieno žodžio „filmas“ reikšmę. Tai Kinas iš didžiosios raidės, tai reginys, emocija, muzika, teatras, opera! Jį tiesiog privaloma patirt visa savo esybe, ir būtinai tik didžiajame ekrane.

VIDEO: Annette - Official Trailer

„Alkarasas“ / rež. Carla Simón

Pats naujausias filmas, iš ką tik pasibaigusio Berlyno festivalio, kur buvo pripažintas geriausiu ir laimėjo pagrindinį „Auksinio lokio“ apdovanojimą. Tai nepriekaištinga terapija mūsų smegenims, norint bent trumpam pabėgt nuo mus supančios beprotybės. Pabėgti ten, kur šilta, kur saulė šviečia ir auga persikai, pabūti su savimi ir aplankyti vieną be galo autentišką Ispanijos ūkininkų šeimą Alkaraso regione.

VIDEO: Alkarasas (Alcarras)

„Ties virimo riba“ / rež. Philipas Barantini

Tikiu, kad ne man vienam visuomet smalsu, kas vyksta už uždarų restorano virtuvės durų. Šis filmas atveria jas su trenksmu. Intensyviausias metuose Kalėdų vakaras viename „karščiausių" Londono restoranų. Ant perdegimo ribos balansuojančio šefo akyse, daugelis pamatys save ir savo paskutinių metų realybę. Tai ne tik unikalus filmas savo forma (nufilmuotas vienu kameros įjungimu), bet ir savo turiniu, įtampa ir...

VIDEO: Boiling Point (2021)

„Kino pavasaris“ kovo 24–balandžio 3 dienomis vyksta kino teatrų ir namų ekranuose visoje Lietuvoje. Dalį filmų festivalio metu žiūrovai galės matyti namų kino platformose „kpplius.lt“, „Telia TV“, „Žmonės Cinema“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius