Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 12

Kino teatre „Pasaka“ – įsimintinas susitikimas su charizmatiškuoju grupės „Antis“ lyderiu Algirdu Kaušpėdu

Lapkričio 13 d. 19 val. jau įpusėjęs „Kino vakarų su Izolda” paskaitų ciklas kino teatre „Pasaka” pakvies į įsimintiną susitikimą su legendinės grupės „Antis” lyderiu ir dainininku, architektu bei aktyviu Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veikėju – Algirdu Kaušpėdu.
Lapkričio 13 d. 19 val. jau įpusėjęs „Kino vakarų su Izolda“ paskaitų ciklas kino teatre „Pasaka”
Lapkričio 13 d. 19 val. jau įpusėjęs „Kino vakarų su Izolda“ paskaitų ciklas kino teatre „Pasaka” / Kino teatro „Pasaka“ nuotr.

Viename interviu architekto ir daininko draugs Algirdas Kumža juokavo, jog Algirdas Kaušpėdas visada svajojo veržtis į poezijos pasaulį, bet ten jau karaliavo Maironis, Rolandas Rastauskas, ten buvo viskas užimta. Paskui – į rimtąją muziką, kur karaliavo Mocartas ir Šarūnas Nakas. Suprato, kad ir ten vietos nebėra. Tada vis tiek, vienų džiaugsmui, kitų – siaubui, įkūrė Sovietų Sąjungos pamatus sudrebinusią roko grupę „Antis“. Vien architektūros jam niekada neužteko

Be „Anties“ būtų sunku įsivaizduoti ne tik lietuvišką roko sceną, bet ir visuomeninį gyvenimą. Grupė „Antis” su Algirdu Kaušpėdu priešakyje išleido 11 albumų, iniciavo 1987-aisiais prasidėjusius „Roko maršus“. buvo ir yra vadinami laisvės įprasminimo muzikoje vėliavnešiais. Grupė pasitelkdama ironiją ir roko muziką pasakojo apie svarbius to meto ir pastarųjų laikų įvykius.

2012 metais Algirdui Kaušpėdui suteiktas Vilniaus miesto garbės piliečio vardas už jo veiklą Sąjūdžio laikais ir patriotizmo skatinimą tarp jaunimo. Jis tapo dešimtuoju šio miesto garbės piliečiu.

Trečiadienio vakarą susitikimo dalyviai turės galimybę ne tik gyvai pasikalbėti su Algirdu Kaušpėdu, pasiklausyti jo įžvalgų apie kiną, kultūrą, muziką, bet ir sužinoti, kokius filmus jis žiūri ir mėgsta bei pamatyti jo paties parinktas ištraukas iš įsimintiniausių kūrinių. Kiekviena paskaita su kino kritike Izolda Keidošiūte– tai gyva ir visuomet nauja diskusija ne tik apie žymiausiais pasaulio ir Lietuvos kino asmenybes, bet ir Lietuvos ir pasaulio kino situaciją ir perspektyvas bei kultūrą.

Bilietus į paskaitą galima įsigyti kino teatro kasoje arba internetu www.tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius