Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 25

Kritikus ir žiūrovus pavergusiame filme – apie tai, kas laukia po „ilgai ir laimingai“

Vasario 8-ąją Lietuvos kino ekranuose nušvis nauja žvaigždė. „Daug vaikų, beždžionė ir pilis“ – 14 metų fiksuoti didelės šeimos gyvenimo vaizdai, tapę krūvą apdovanojimų susižėrusia dokumentine juosta, pernai sužibėjusia „Kino pavasario“ festivalyje.
„Daug vaikų, beždžionė ir pilis“
„Daug vaikų, beždžionė ir pilis“ / Projekto partnerių nuotr.
Temos: 1 Kinas

Chulita Salmerón – tvirto charakterio, išmintį dosniai dalijanti aštrialiežuvė. Dar būdama maža mergaitė ji užtikrintai žinojo, ko nori iš gyvenimo: daug vaikų, beždžionės ir pilies. Sukūrusi didelę šeimą ir į ją priėmusi beždžionę, moteris netikėtai gavo palikimą, kurį paskyrė įgyvendinti trečiajai svajonei – įsigyti pilį ir pagaliau pasijusti tikra karaliene. Tačiau Ispaniją užklupusi krizė viską apvertė aukštyn kojomis. Chulitos istorija pasakoja apie tai, ką nutyli Holivudo filmai: kas herojų laukia po išsvajotojo „ilgai ir laimingai“?

Projekto partnerių nuotr./„Daug vaikų, beždžionė ir pilis“
Projekto partnerių nuotr./„Daug vaikų, beždžionė ir pilis“

Itin šilta ir artima Chulitos istorija pavergė ne tik liaupsių nepagailėjusius kritikus, bet ir nuoširdumo bei paprastumo išsiilgusius žiūrovus. Tai filmas, kuriam nereikėjo reklamos – Salmerónų gimtinėje juosta susilaukė tokio pasisekimo, kad žinia apie ją iš lūpų į lūpas išplito žaibišku greičiu. „Filmas priminė kalnelius, emocijų šuolius nuo graudulio iki nevaldomo juoko,“ – po išankstinės filmo peržiūros juostą liaupsino ir Kauno auditorija. „Šis filmas užstrigusiems rutinoje leis atrasti džiaugsmą mažuose dalykuose,“ – teigė žiūrovė.

Dokumentinio filmo režisierius Gustavo Salmerón yra pagrindinės herojės Chulitos sūnus, todėl šeimos istoriją pasakojama iš pirmų lūpų. G.Salmerón – Ispanijoje itin vertinamas aktorius, o šioje dokumentinėje juostoje atsiskleidė ir jo režisūrinis talentas. „Daug vaikų, beždžionė ir pilis“ savo unikalumu jau nuginklavo galybę festivalių, tokių kaip Tarptautiniai Toronto bei Londono kino festivaliai, o Tarptautiniame Karlovi Varų festivalyje filmas pelnė geriausios dokumentinės juostos titulą.

Projekto partnerių nuotr./„Daug vaikų, beždžionė ir pilis“
Projekto partnerių nuotr./„Daug vaikų, beždžionė ir pilis“

Nesuvaidintos emocijos, šmaikščiai aptariamos jautrios temos bei didžiųjų ekranų verta Chulitos bei jos šeimos istorija – štai ką galime pažadėti žiūrovams.

Dokumentinę juostą „ Daug vaikų, beždžionė ir pilis“ nuo vasario 8-osios bus galima išvysti Kauno kino centro „Romuva“ salėje, Vilniuje – kino teatre „Pasaka“, kino centre „Skalvija“ ir „Kino Deli“ salėje. Taip pat filmą bus galima pamatyti Panevėžio kino centre „Garsas“, Utenos ir Anykščių „Kino namuose”, Varėnos kino salėje bei Pakruojo sinagogoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius