-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 12

Naujų patirčių erdvė – „Kino pavasario“ 9 salė

Ieškančiuosius alternatyvaus turinio „Kino pavasaris“ kviečia į naują erdvę – 9 salę kino teatre „Forum Cinemas Vingis“. Per festivalį, kovo 21–balandžio 4 dienomis, čia bus galima išvysti drąsius eksperimentus su kino kalba, garsių režisierių retrospektyvas, diskusijoms provokuojančius filmus. Kai kurie filmai bus rodomi iš 35 ir 16 mm juostų.
9 „Kino pavasario“ salė
9 „Kino pavasario“ salė / Organizatorių nuotr.

Šios salės programoje – retai kino teatrų ar net kino festivalių repertuaruose atsiduriantys filmai.

Kovo 21-ąją salę atidarys šiuo metu Berlyne kuriantis garsus menininkas iš Kanados Jeremy Shaw. Jis pristatys neseniai žymiajame Londono muziejuje „Tate Modern“ rodytą „Kvantifikacijos trilogiją“. Joje režisierius kalba apie ateitį, pasitelkdamas praeities formas, trina kino formato ribas fantastikos filmus kurdamas ne su specialiaisiais efektais, bet iš archyvinės medžiagos. Ši trilogija – vienas ryškiausių 9 salės akcentų.

Išskirtinę vietą 9 salės repertuare užims dvi retrospektyvos. Bus parodyti devyni – nuo pirmojo iki naujausio – prancūzų meistrės Claire Denis filmai. Dauguma jų yra iš originalių 35 mm juostų. Taip pat bus pristatytos dvi restauruotos savito stiliaus kino kūrėjo iš Senegalo Djibril Diop Mambéty kopijos.

2018 metais „Auksiniu lokiu“ už filmą „Neliesk manęs“ apdovanota režisierė Adina Pintilie kvies kalbėtis apie intymumą ir kūniškumą, o kino kūrėja Yolande Zauberman pravers siaubingas paslaptis slepiančios ortodoksų žydų bendruomenės duris filme „M“.

Čia bus galima išvysti ir vieną svarbiausių šių metų filmų – Radu Jude „Man nesvarbu, jei į istoriją įeisime kaip barbarai“ ir naujausius garsiųjų eksperimentatorių Beno Riverso, Apichatpongo Weerasethakulo ir Bertrando Mandico trumpametražius filmus.

Pirmąjį festivalio šeštadienį (kovo 23-ąją) 9 salės seanse „In Memoriam Jonui Mekui“ kelioms valandoms įsikurs nervuotas, poetiškas režisieriaus kino dienoraštis „Kai aš judėjau pirmyn, kartkartėmis mačiau trumpus grožio blyksnius“, apimantis 1977–1999 metų kūrybą.

Specialiai 9 salei paruoštos dvi trumpametražių filmų programos „Specialus seansas: Erdvė“ ir „Specialus seansas: Laikas“ kels pamatinius filosofinius klausimus apie tai, kaip suvokiame laiką ir erdvę ir kaip šie reiškiniai kinta šiuolaikiniame pasaulyje.

Vienintelis festivalio 3D filmas „Ilga dienos kelionė į naktį“ (rež. Bi Gan) ir Bruno Dumont’o komiškas detektyvinis TV serialas „Kenkenas ir ateiviai“ taip pat praplės kino formų ribas.

Visą 9 salės programą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius