Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 05

„Navalnas“ – dokumentinis filmas, parodantis vidurinį pirštą Putinui

Gegužės 9 d., Rusijai švenčiant Pergalės dieną, kino teatro „Pasaka“ žiūrovai turės galimybę išvysti didžiulio atgarsio sulaukusią dokumentiką apie kalinamą Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną. Filmas pristatytas šių metų Sandanso kino festivalyje, kuriame pelnė publikos ir festivalio favorito apdovanojimus, rašoma pranešime spaudai.
Kadras iš filmo
Kadras iš filmo / Organizatorių nuotr.

Kremliaus priešas numeris vienas, garsiausiai kalbantis Rusijos oligarchų kritikas – Aleksejus Navalnas demaskuoja cinišką ir žiaurią korumpuoto režimo veikimo logiką. Dokumentinis filmas, labiau primenantis įtempto veiksmo trilerį, pasakoja neįtikėtiną Rusijos opozicionieriaus apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ istoriją. Filme išgirstame ne tik pokalbius su A.Navalnu, jo žmona Julija ir artimiausia komanda, bet ir neįtikėtiną A.Navalno skambutį nužudyti jį bandžiusiam rusų agentui.

„Jau du mėnesius mes bandome logiškai suprasti Rusiją ir kaip nutiko, kad kruviną karą pradėjusio Putino jo paties šalyje niekas negali sustabdyti. Šis filmas – galimybė pažvelgti į Kremliaus jėgą iš arčiau. Ir nors šiuo metu sunku patikėti, kad Rusijoje dar gali egzistuoti opozicija, Navalno raginimas Rusijos žmonėms nebijoti atrodo kaip niekad svarbus”, – apie filmą sako kino teatro „Pasaka“ vadovė Andrė Balžekienė.

Kanadiečių režisieriaus Danielio Rohero darbas nufilmuotas daugiausia Vokietijoje, kurioje A.Navalnas keletą mėnesių gydėsi po lemtingo apnuodijimo. Jame išvystame jungtinio „Bellingcat“, dienraščio „The Insider“, CNN ir „Der Spiegel“ tyrimo užkulisius. Tyrėjai analizuoja skambučių ir žinučių išklotines, telefonų geolokacinius duomenis, skrydžių maršrutus ir nustato, kad A.Navalno apnuodijime dalyvavo slapto FSB padalinio pareigūnai. Kremlius bet kokias sąsajas su pasikėsinimu neigia.

Gegužės 9 d. po seanso žiūrovų laukia diskusija tema „Navalnas – šventasis, kankinys ar šoumenas. Ar vienas žmogus gali būti viskas?“

Tik trys išskirtiniai dokumentinio filmo „Navalnas“ seansai – kino teatre Pasaka vyks gegužės 9, 13 ir 14 d.

VIDEO: Watch the trailer for award-winning film ‘Navalny”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius