Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 24

Nemokamos „Baltijos kino dienos“ Vilniuje prasidės dokumentiniu estų filmu-eksperimentu

Rugpjūčio 25 d., Vilniuje prasideda „Baltijos kino dienos“, žiūrovus nemokamai pakviesiančios į pažintį su naujausiais kaimynų – latvių ir estų, kino darbais. Šiais metais renginys atsigręžė į kultūros ir meno poveikį žmogaus asmenybei. Tai iliustruos ir renginio atidarymo filmas – dokumentinis estų pasakojimas apie neįtikėtiną eksperimentą – iššūkį per vienerius metus pamatyti daugiau nei 200 teatro spektaklių. Filmas uždarys kino dienas pakartojimo seansais sekmadienį Vilniaus kino teatre „Pasaka“ ir Kauno kino centre „Cinamon“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Metai, pilni scenų“
Kadras iš filmo „Metai, pilni scenų“

Antradienį Vilniuje kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ „Baltijos kino dienas“ atidarysiantį filmą „Metai, pilni scenų“ (rež. Marta Pulk, 2019) pristatys teatrologas, kino kritikas ir Jaunimo teatro vadovas Audronis Liuga.

Atidarymo filme pasakojama apie jauną merginą iš provincijos, kuri gauna neįprastą darbą – visus metus žiūrėti visus Estijoje pastatytus teatro spektaklius ir rašyti jų recenzijas. Tikslas: išsiaiškinti, ar menas gali keisti žmogų, kokią įtaką jis daro gyvenimui. Rusakalbių šeimoje užaugusios Alisijos, kuri paskutinį kartą teatre lankėsi tik pradinėse klasėse, gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis. Naujas gyvenimas didmiestyje ir naujos patirtys teatre jai leis pažinti tikruosius savo jausmus ir troškimus. Filmas buvo pastebėtas ir pelnė apdovanojimą Tarptautiniame Karlovy Varų festivalyje, taip pat Rygos kino festivalyje.

VIDEO: Filmo „Metai, pilni scenų“ anonsas

Tą patį vakarą „Forum Cinemas Vingis“ įvyks estų filmo „Skandinaviška tyla“ (rež. Martti Helde, 2019) premjera. Filmo epicentre – brolis ir sesuo, kurie kelionės metu bandys įminti jiems ramybės neduodančias šeimos paslaptis.

Rugpjūčio 26-ąją, „Baltijos kino dienų“ žiūrovai pamatys du latvių filmus: romantinę komediją apie 1930-ųjų Latvijos bohemos intrigas „Homo Novus“ (rež. Ana Vidujela, 2018) ir maištu alsuojančią istoriją apie pirmuosius Latvijos nepriklausomybės metus „Jelgava‘94“ (rež. Jānis Ābele, 2019).

Visi filmai bus rodomi originalo kalba su lietuviškais ir angliškais subtitrais.

Nemokami „Baltijos kino dienų“ seansai Lietuvoje, rugpjūčio 25–26 d., vyks „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre. „Baltijos kino dienas“ simboliškai pabaigs atidarymo filmas – papildomi filmo „Metai, pilni scenų“ seansai vyks rugpjūčio 30-ąją Vilniuje (kino teatre „Pasaka“) ir Kaune (kino centre „Cinamon“).

Renginį Lietuvoje organizuoja Lietuvos kino centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius