Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 23

„Open Talks“ pokalbis su kino kūrėju Robertu Nevecka – 15min tiesioginėje transliacijoje

Lietuviškų trumpametražių agentūra „Lithuanian Shorts“ kviečia į pirmąjį šių metų „Open Talks“ pokalbį, kuriame pasimatysime su kino režisieriumi, animatoriumi ir iliustratoriumi Robertu Nevecka. Kūrėjas pasidalins įžvalgomis apie režisieriaus pasaulį, filmų kūrimo subtilybes bei kylančius sunkumus. Tiesioginė „Open Talks“ pokalbio transliacija vyks vasario 23 d. 17 val. naujienų portale 15min. Diskusiją moderuos kino kritikė, VU doktorantė Ilona Vitkauskaitė, daugiausia rašanti „Piktos kino kritikės“ pseudonimu.
„Open Talks“ – Robertas Nevecka
„Open Talks“ – Robertas Nevecka / Organizatorių nuotr.

Robertas Nevecka baigė vaizdo režisūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Kuria animacinius ir vaidybinius filmus, muzikinius klipus, filmavimo aikštelėse dirba režisieriaus asistentu, piešia iliustracijas apie kino industrijos darbuotojus. Šiuo metu Robertas Nevecka kartu su Jurga Šeduikyte režisuoja animacinį trumpametražį filmą „Mora Mora“.

Transliaciją stebėkite čia:

Tradiciškai „Open Talks” pokalbį papildo ir kalbinamo kūrėjo filmų peržiūra. Trys R.Neveckos trumpametražiai filmai prieinami „Lithuanian Shorts” facebook paskyroje ir 15min.lt portale visą parą – nuo vasario 23 d. 10 val. iki 24 d. 10 val.

Vienuolikos minučių dokumentinis filmas „Filmas apie filmą apie arklius“ vaizduoja filmavimo aikštelės užkulisius, truputį komiškas sėkmes ir nesėkmes, su kuriomis susiduria filmo kūrėjai, bei atskleidžia nesumeluotas kūrėjų emocijas. Šiame filme bus galima pamatyti, kaip vaizdo režisūros pirmakursis kuria savo pirmąjį filmą apie jo keturių metų dukrą ir jos sapnuose pasirodantį arklį.

Antrasis režisieriaus Roberto Neveckos darbas – vaidybinis trumpametražis filmas „Džiunglės”. Filme pasakojama apie vidury dienos Vilniuje sumuštą trisdešimtmetį vyrą ir kasdienybės paradoksus – netoliese vaikštinėjančius jo mušeikas, kurie dieną mokyklos sporto salėje mokosi, kaip žmogų „nudaužti“ iš pirmo smūgio, o vakarais paslaugiai nešioja savo mamų maisto krepšius.

Trečiasis „Open Talks” filmų programos filmas — animacinė istorija „Sniego pastogė“. Filmo pagrindinis veikėjas trisdešimtmetis Kostas stengiasi išgyventi atšiaurią žiemą karo suniokotame šių dienų mieste. Jam tenka grumtis dėl išgyvenimo ir truputėlio komforto. Šis trumpametražis filmas aplankė kelias dešimtis tarptautinių kino festivalių, keliuose iš jų buvo nominuotas kaip geriausias animacinis filmas. Praėjusią savaitę Romos Prisma kino apdovanojimuose pelnė geriausio animacinio filmo apdovanojimą, o 2020 m. sulaukė specialaus apdovanojimo Klaipėdoje vykusiame BLON animacijos ir žaidimų festivalyje.


OPEN TALKS – atvirų pokalbių ciklas, kurį nuo 2019 m. vykdo lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts”. Renginių metu moderatoriai veda pokalbius su jaunosios kartos lietuvių filmų kūrėjais – kalba apie jų profesinio kelio ypatumus, kylančius iššūkius ir kūrybinius sprendimus, sėkmes ir nesėkmes, autoritetus ir įkvėpimo šaltinius, kūrybinės ateities prognozes ir vyraujančias audiovizualinių menų tendencijas. Pokalbiai užbaigiami režisierių filmų peržiūromis. Visus OPEN TALKS pokalbius galite rasti 15min ir Spotify tinklalaidėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius