-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 29

„Oskarų“ apdovanojimai 2019 – kas žinoma jau dabar?

Nors iki 2019 m. Akademijos apdovanojimų ceremonijos dar liko nemažai laiko, kino industrijos gerbėjai pradėjo diskusijas apie geriausiais tapsiančius filmus, jų kūrėjus ir aktorius.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kada vyks 2019 m. „Oskarų“ teikimo ceremonija?

91 Akademijos apdovanojimų ceremonija vyks 2019 m. vasario 24 d., Holivude esančiame „Dolby“ teatre. Šis teatras nuo 2002 m. yra nuolatinė „Oskarų“ teikimo ceremonijų vieta.

„Oskarų“ ceremonijos prodiuserė Donna Gigliotti ir režisierius Glennas Weissas gavo užduotį surengti paprastesnį šou, kuris, pirmą kartą nuo 1973 m., netruktų ilgiau nei tris valandas.

Siekiant tai įgyvendinti kai kurie mažesnės svarbos apdovanojimai bus išdalyti reklamos pertraukų metu, taip sutaupant visą valandą. Sprendimas, ko gero, pagrįstas tuo, kad 2018 m. apdovanojimų ceremonijos tiesioginė transliacija truko net 3 valandas 53 minutes.

2019 m. „Oskarų“ ceremonijos vedėju prieš kurį laiką buvo paskelbtas komikas ir aktorius Kevinas Hartas, bet neilgai trukus ši privilegija iš aktoriaus atimta – atrasti socialiniuose tinkluose K.Harto 2009–2011 m. rašyti homofobiški komentarai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./30. Kevinas Hartas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./30. Kevinas Hartas

Kokie filmai varžysis dėl pagrindinių prizų?

Anksti kalbėti, kokie filmai, aktoriai ir kino kūrėjai gaus auksines statulėles, tačiau „Oskarų“ gerbėjai jau nevengia apie tai diskutuoti ir net lažintis dėl nugalėtojų.

Itin giriami filmai – debiutinis Bradley Cooperio kūrinys „Taip gimė žvaigždė“ (A Star is Born) ir režisieriaus Damieno Chazelle filmas apie astronauto Neilo Armstrongo istoriją – „Pirmasis žmogus“ (First Man).

Neabejojama, kad tarp nominantų gauti „Oskaro“ statulėlę atsidurs ir šių filmų žvaigždės – Lady Gaga ir Ryanas Goslingas.

Kadras iš filmo/Bradley Cooperis ir Lady Gaga filme „Gimė žvaigždė“
Kadras iš filmo/Bradley Cooperis ir Lady Gaga filme „Gimė žvaigždė“

Aktoriaus Christiano Bale`o transformacija į buvusį JAV viceprezidentą Dicką Cheney režisieriaus Adamo McKay satyroje „Vice“ taip pat neliko nepastebėta. Visai kaip ir Alfonso Cuarono naujausias filmas „Roma“, daugelio jau dabar vadinamas geriausiu metų filmu.

Iki „Oskarų“ teikimo vakaro dar likę nemažai laiko, tad daug kas gali pasikeisti. Galutinės nominacijos bus paskelbtos sausio 22 d., antradienį.

Ar „Oskarų“ ceremonijoje bus Geriausio populiariojo filmo kategorija?

Ne. Apie šią, visiškai naują, kategoriją kalbėta šių metų rugpjūčio mėnesį, tačiau vos po mėnesio sumanymas atšauktas dėl kilusio pasipriešinimo ir nesutampančių nuomonių.

Kaip pasikeitė JAV Kino meno ir mokslo akademija?

Akademija šių metų birželį paskelbė, kad į savo gretas pakvietė prisijungti net 928 naujus narius. Naujas iniciatyvas pradėjo dar buvusi Akademijos prezidentė Cheryl Boone Isaacs po to, kai 2016 m. paskaičiuota, jog 92 proc. Akademijos narių – baltaodžiai, 75 proc. – vyrai.

Kvietimus prisijungti prie Akademijos gavo tokie aktoriai kaip Amy Schumer, Kumailas Nanjianis, Dave`as Chappelle`as, Sarah Silverman, Jada Pinkett Smith. Tarp Akademijos naujokų – ir kino technikos specialistai, režisieriai ir kt., galintys įnešti nuomonių įvairovės.

Pagal užsienio spaudą parengė Virginija Sližauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius