-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 12

Profesorius Vytautas Landsbergis apie filmą „Šuolis“ – tai yra epas

Pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovas prof. Vytautas Landsbergis po Giedrės Žickytės filmo „Šuolis“ premjeros sakė, kad, jo manymu, režisierė sukūrė Lietuvos svajonių epą apie laisvę, rašoma kino teatro „Pasaka“ pranešime žiniasklaidai.
Profesorius Vytautas Landsbergis ir režisierė Giedrė Žickytė
Profesorius Vytautas Landsbergis ir režisierė Giedrė Žickytė / „Pasaka“ nuotr.

„Filmas palieka labai didelį įspūdį. Per vieno žmogaus istoriją pamatome kokia galinga gali būti Lietuva. Nors filmas dokumentinis, bet kokia tai drama. Tai yra epas,“– mintimis apie filmą „Šuolis“ dalinasi profesorius V.Landsbergis.

Dokumentinis pasakojimas G.Žickytės filme primena gerai surežisuotą trilerį, kuriame atsiskleidžia lietuvio jūreivio Simo Kudirkos gyvenimo drama. 1970 metais, išdrįsęs iš sovietinio laivo peršokti į JAV pakrančių apsaugos katerį ir paprašyti politinio prieglobsčio, lietuvis tapo drąsos simboliu visame pasaulyje. Jo šuolis į laisvę sukėlė milžinišką politinį sąmyšį JAV ir Sovietų Sąjungoje. Lietuvio iš Griškabūdžio likimą sprendė net du JAV prezidentai – Richardas Nixonas ir Geraldas Fordas. Po premjeros pasirodžiusiose kino recenzijose ir žiūrovų atsiliepimuose buvo pabrėžiamas režisierės gebėjimas nepaprastai įtaigiai pasakoti istoriją.

VIDEO: Profesorius V. Landsbergis apie filmą „Šuolis“

„Didelis džiaugsmas, kad atsirado toks filmas. Kad sušvito šis beveik pamirštas Lietuvos istorijos puslapis. Jaunoji karta turėtų pažiūrėti koks reikšmingas gali būti visai paprasto žmogaus gyvenimas. Be jokių diplomų, titulų, turtų. O koks gyvenimas! Kiekvienam rekomenduoju pamatyti,“ – sako profesorius V.Landsbergis.

„Šuolis“, tai Lietuvos „Moonmakers“, Prancūzijos „Faites un Voeu“ ir Latvijos „VFS Films“ bendros gamybos filmas.

VIDEO: Giedrės Žickytės filmas „ŠUOLIS" kinuose nuo rugsėjo 17 d.

Filmą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras prie LR Kultūros ministerijos, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, ES programa „Kūrybiška Europa – MEDIA“, Prancūzijos nacionalinis kinematografijos centras, Latvijos nacionalinis kino centras, Lietuvių fondas Čikagoje, Vilniaus miesto savivaldybė ir kt.

Filmas „Šuolis“ rodomas Lietuvos kino teatruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius