Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 14

Režisierius Titas Laucius rekomenduoja 5 „labai vidutiniškus“ filmus savaitgaliui

„Per pirmąjį karantiną su draugais „online“ pradėjome organizuoti „vidutiniškų“ filmų vakarus ir iki šiol tęsiame tradiciją. Taisyklės tokios: filmai būtinai turi būti su lietuvišku dubliažu, sukurti iki 2000-ųjų ir negavę jokių apdovanojimų“, – pasakoja audio laidos „Nišiniai pokalbiai“ svečias, režisierius bei scenaristas Titas Laucius.
„Šeima“ (rež. Titas Laucius)
„Šeima“ (rež. Titas Laucius) / Kadrai iš filmų

Jis parinko juostas, kurios tikrai sukels nostalgiją kartai, užaugusiai su televizija.

Septintojoje „Nišinių pokalbių“ audiolaidoje „Laiko patikrintos formulės, kurios veikia kine“ kalbėjosi T.Laucius ir laidos autorė Laura Kešytė. Tinklalaidės įrašo kviečiame klausytis rubrikoje „15min KLAUSYK“ arba laidos „Soundcloud“ paskyroje.

– Titai, kaip pasiruošti „vidutiniško filmo“ vakarui? Ar yra kažkoks emocinis nusiteikimas? Tavo siūlomas meniu?

– Kadangi ir vėl karantinas, geriausia vidutiniškus filmus žiūrėti kartu su draugais, pasijungus internetu su kameromis, kad vienu metu visi galėtų žiūrėti ir komentuoti. Geriausia, jei tavo balsas girdisi labiau nei filmas. Dėl to reikalingas lietuviškas dubliažas. Žinoma, pasibaigus filmui būtinas aptarimas. Į „vidutiniškus“ filmus reikia žiūrėti rimtai. O geriausiai prie filmo tinka maistas ir arbata. Dar priklauso nuo dienos, ar kitą dieną reikia dirbti.

5 vidutiniški filmai, ir kodėl juos verta žiūrėti? Komentuoja T. Laucius

1. „Pergalė“ (orig. Victory, 1981)

Tai filmas apie tai, kaip Antrojo pasaulinio karo metu nacių belaisviai, britų ir prancūzai kareiviai nusprendžia žaisti futbolą prieš nacių komandą. Vienas prieš vieną. Filme vaidina puiki, tiesiog neįtikėtina aktorių selekcija. Tai – Sylvesteris Stallone, Michaelas Caine'as ir garsiausias futbolininkas pasaulyje – Pelé.

Filmas garsus tuo, kad turi labai blogai ir neįdomiai nufilmuotas futbolo scenas. Stallone čia vaidina vartininką, kuris, atrodo, nelabai kažką supranta apie šį sportą ir vietomis dar kalba prancūziškai! Kaip tik žiūrėjau šį filmą prieš savaitę. Prisiminiau paauglystę.

VIDEO: VICTORY (1981) Trailer

2. „Džonis Mnemonikas“ (orig. Johnny Mnemonic, 1995)

Šio filmo anonsą daugelis tikrai matė per „LNK“, bet nesu nė vieno sutikęs, kuris jį žiūrėjo. Nors tiek metų jį rodo! Iš pradžių galvojau, gal jis nepelnytai nuvertintas, nes panašus į „Matricą“ (orig. The Matrix).

Jo realybė yra tokia: visi žmonės į galvą įsideda hardus, kurie turi kažkiek megabaitų atminties. Bet yra kontrabandininkai, kaip Keanu Reevesas, kuriam į galvą įdeda daug daugiau, berods, net 2 gigabaitus (!), dėl ko jam prasideda šizoidiniai priepuoliai.

Kuo filmas dar įdomus, kad čia veikia pats geriausias hakeris pasaulyje ir tai yra tikras delfinas, gyvenantis akvariume. Beje, kas mėgsta punk roką, čia mokslininką vaidina Henry Rollinsas iš grupės „Black Flag“.

VIDEO: Johnny Mnemonic - Official® Trailer [HD]

3. „Drakono širdis“ (orig. DragonHeart, 1996)

Šito filmo aš vis dar nemačiau, bet greitu metu labai noriu pažiūrėti. Man jį rekomendavo draugas, pasakydamas kelis žodžius: drakoną čia įgarsina pats Seanas Connery. Fantastikos žanras, kaip tik neseniai išėjusiam puikiam aktoriui atminti. Tikiu, nebus klaidingas sprendimas „vidutiniškam“ savaitgaliui.

VIDEO: Dragonheart Official Trailer #1 - Dennis Quaid Movie (1996) HD

4. „Avarija“ (orig. Breakdown, 1997)

Tai B lygio trileris su Kurtu Russellu, kuriame jo personažas kartu su savo žmona važiuoja kažkokiomis Amerikos prerijomis, ir jiems sugenda mašina. Žmona sustabdo vilkiką, paprašo ją pavežti iki artimiausio telefono, bet labai ilgai negrįžta.

Filmas tikrai yra „vidutiniškas“, nes jame vaidina aktoriai iš tokių serialų kaip „Volkeris, Teksaso reindžeris“. Bet tikrai nereiškia, kad neįdomus! Jį prieš daug daug metų kažkada netikėtai žiūrėjau pas močiutę. Jeigu tik pavyks atrasti su lietuvišku dubliažu, bus didelis „vidutiniškas“ malonumas. Beje, filmas tinka ne tik savaitgaliui, bet ir kokio antradienio nakčiai.

VIDEO: Breakdown - Trailer

5. „Ateiviai“ (orig. Les Visiteurs, 1993)

Tikrai visi atsimena šį filmą su Jeanu Reno, kur į dabartį, mūsų laikus, iš viduramžių kažkokiu būdu atkeliauja du veikėjai – riteris ir jo tarnas. Pasakysiu tik tiek, kad tai – nuostabus žanras, prancūzų komedija. Tikrai „vidutiniško“ filmo etalonas.

VIDEO: Les visiteurs - The Visitors - 1993

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius