-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 09

Saudo Arabija pirmąkart pristatys savo filmų Kanų kino festivalyje

Saudo Arabija šiemet pirmąkart pristatys savo trumpametražių filmų kitą mėnesį prasidedančiame Prancūzijos Kanų kino festivalyje, pirmadienį pranešė šalies kultūros ministras.
Kanų kino festivalis
Kanų kino festivalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esame labai laimingi... kad pirmąkart oficialiai dalyvausime Kanų festivalyje“, – sakė Awwadas Alawwadas po derybų su Prancūzijos kultūros ministre Francoise Nyssen.

Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas šiuo metu yra atvykęs dviejų dienų vizito į Prancūzija.

Tai yra pirmasis princo Mohammedo apsilankymas Prancūzijoje nuo paskyrimo sosto įpėdiniu, atvėrusio kelią jo stulbinamam iškilimui į konservatyvios sunitiškos monarchijos valdžios viršūnę.

Surengęs kelionių po užsienio šalis turą, per kurį jau aplankė JAV, Britaniją ir Egiptą, princas siekia susikurti modernaus reformatoriaus įvaizdį, nors jo šalis tebėra valdoma laikantis itin konservatyvių islamiškų tradicijų.

Didelę įtaką turinčių lobistų ir viešųjų ryšių įmonių palaikomas princas nori pakeisti ir savo šalies įvaizdį, kuris dažnai Vakarams asocijuojasi su džihadistinės ideologijos sklaida ir moterų priespauda.

Pernai jis pranešė apie panaikinamą draudimą moterims vairuoti ir pirmą kartą per daugiau nei tris dešimtmečius duris atversiančius kino teatrus, siekdamas sugrąžinti karalystę prie nuosaikaus islamo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius