-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 25

Tiesiogiai „Open Talks“ – pokalbis su talentinga naujosios kino kartos režisiere K.Nadzeikaite

Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“ kviečia į spalio mėnesio „Open Talks“ diskusiją, kurioje apie kiną, savo kūrybą ir įkvėpimus papasakos režisierė ir scenaristė Karolina Nadzeikaitė. Pokalbį moderuos kultūros žurnalistė Austėja Kuskienė, LRT radijuje rengianti autorinę laidą apie kiną Lietuvoje „Pilno metro“. „Open Talks“ vyks spalio 25 d. 18.30 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Tiesioginę pokalbio transliaciją bus galima stebėti 15min naujienų portale.

Karolina Nadzeikaitė gimė ir užaugo Vilniuje. Baigusi mokyklą studijavo geografiją, gana greitai metė studijas ir iškeliavo aplankyti Pietų Europos. Baigė vaizdo režisūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Dabar visą laiką skiria scenarijų rašymui ir filmų režisavimui.

Šiandien kviečiame žiūrėti du režisierės Karolinos Nadzeikaitės trumpametražius vaidybinius filmus – „A.A.A.“ ir „Ammu“. Filmai bus rodomi po „Open Talks“ diskusijos Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, taip pat prieinami internetu iki spalio 26 d. 10 val. 15min naujienų portale ir „Lithuanian Shorts“ feisbuko paskyroje.

Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „A.A.A.“
Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „A.A.A.“

Pirmajame filme „A.A.A.“ (2020 m., 19 min.) pasakojama istorija apie vidutinio amžiaus vyrą Kolią, kuriam suteikiama galimybė valdyti savo likimą. Tačiau, patikėjęs, kad viskas – jo rankose, Kolia atsiduria tokioje situacijoje, kur lengvo pasirinkimo tiesiog nėra.

A.A.A.

Kitas K.Nadzeikaitės filmas „Ammu“ (2021 m., 24 min.) pasakoja apie merginą, patyrusią skaudų išsiskyrimą. Netolimoje ateityje gyvenanti pagrindinė veikėja Alex užsirašo į įstaigą, kurioje žmonės mokomi gyventi vienatvėje. Mokymų metu ji supažindinama su jauna įstaigos darbuotoja Kaste, su kuria užmezga artimą ryšį. Tačiau Alex niekas neįspėja, kad mokymų esmė yra netikėtai ir stipriai išugdyti gebėjimą būti vienam.

Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Ammu“
Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Ammu“

„Open Talks“ – atvirų pokalbių ciklas, kurį nuo 2019 m. vykdo lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“. Renginių metu moderatoriai veda pokalbius su jaunosios kartos lietuvių filmų kūrėjais – kalba apie jų profesinio kelio ypatumus, kylančius iššūkius ir kūrybinius sprendimus, sėkmes ir nesėkmes, autoritetus ir įkvėpimo šaltinius, kūrybinės ateities prognozes ir vyraujančias audiovizualinių menų tendencijas.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Nadzeikaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Nadzeikaitė

Pokalbiai užbaigiami režisierių filmų peržiūromis. „Open Talks“ pokalbių įrašus galite rasti 15min ir Spotify tinklalaidėse, o nuo 2020-ųjų kovo rengtų susitikimų įrašus – „Lithuanian Shorts“ feisbuko video skiltyje. „Lithuanian Shorts“ veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius