Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 19

Tarptautinį pripažinimą pelnęs A.Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ – jau internete

Kokybiško lietuviško kino pasiilgusių žiūrovų laukia džiugios naujienos. Tarptautinį pripažinimą ir publikos simpatijas pelniusį naujausią Arūno Matelio filmą „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ jau galima žiūrėti internete.
Arūnas Matelis
Arūnas Matelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dokumentinis pasakojimas, praveriantis duris į prestižinių lenktynių „Giro d’Italia“ užkulisius, nuo šiol prieinamas adresu www.nuostabiejiluzeriai.lt.

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ leidžia pažvelgti į niekur nematytus prestižinių lenktynių „Giro d’Italia“ užkulisius – po 40 metų pertraukos kino kūrėjai gavo leidimą stebėti varžybas „iš vidaus“. „Giro d’Italia“ etapai užima beveik 4 tūkst. kilometrų – tokį atstumą per tris savaites įveikia nepriekaištingą valią ir fizinę formą demonstruojantys sportininkai. Filmas atskleidžia tai, ko neįmanoma išvysti sekant lenktynes per televiziją.

Filme „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ dėmesys nukreipiamas į nematomus varžybų herojus – „gregorius“. Jie – profesionalūs dviratininkai, aukojantys asmeninį rezultatą dėl komandos lyderio sėkmės. Kaip ir visi geriausi dokumentiniai filmai apie sportą, „Nuostabieji lūzeriai“ atskleidžia kur kas daugiau nei šios sporto šakos subtilybes. Filmas skirtas ne tik dviračių mėgėjams. Jame kalbama apie universalias žmogiškas tiesas ir vertybes, tokias kaip pasiaukojimas, garbė, lojalumas, bendruomeniškumo dvasia.

„Nuostabiųjų lūzerių“ pasaulinė premjera įvyko Varšuvos kino festivalyje, kuriame filmas pripažintas geriausiu dokumentiniu darbu, vėliau rodytas „Listapad“ festivalyje Minske, kur pelnė žiūroviškiausio ir geriausio dokumentinio filmo apdovanojimus. Triesto kino festivalyje Italijoje „Nuostabieji lūzeriai“ taip pat pripažinti geriausiu dokumentiniu filmu, įtraukti į Dublino tarptautinio kino festivali ADIFF konkursinę programą. Filmas parodytas ir tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje „Zagreb Dox“, kuriame buvo atrinktas į programą kartu su Sandanso, Venecijos, Berlyno festivalio prizininkais ir laimėtojais.

VIDEO: Filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius