Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 07

Valentino dieną kino teatre „Pasaka“ – kultinis devintojo dešimtmečio filmas „Risky business“

„Vienas namuose“, tik suaugusiems. Taip trumpai galima apibūdinti Paulo Brickmano filmą „Risky business“ (1983), pasakojantį apie turtingoje Čikagos priemiesčio šeimoje augančio paauglio nuotykius tėvams išvykus atostogų. Filmas vienam išskirtiniam seansui į sostinės kino teatrą „Pasaka“ atkeliauja vasario 14 d.
Filmas „Risky business“
Filmas „Risky business“ / Projekto partnerio nuotr.

Joelis (akt. Tomas Cruise’as) dienas leidžia besiruošdamas baigiamiesiems egzaminams ir stojimui į tėvų išrinktą prestižinį Prinstono universitetą. Siekdamas geresnių balų vaikinas užklasinės veiklos metu turi įkurti nedidelę įmonę. Tėvams palikus paauglį vieną namuose Joelis nutaria šiek tiek atsipalaiduoti. Skambutis kvapą gniaužiančio grožio merginai pagal iškvietimą (akt. Rebecca De Mornay) baigiasi nevaldomais nuotykiais ir netikėta, ypač rizikingo verslo idėja.

Projekto partnerio nuotr./Filmas „Risky business“
Projekto partnerio nuotr./Filmas „Risky business“

„Risky business“ – kultinė devintojo dešimtmečio komedija, išgarsinusi jaunąjį Tomą Cruise’ą. Filmas visiems laikams į populiariąją vaizduotę įrašė epizodus, kuriuose pagrindinį veikėją įkūnijęs aktorius ekspresyviai šoka vienais apatiniais tėvų svetainėje ar leidžiasi į itin pikantišką naktinę kelionę traukiniu.

„Risky business“ – nepamirštamas audiovizualinis potyris. Vienas svarbiausių filmo elementų – nepriekaištingas muzikinis takelis. Vokiečių elektroninės muzikos „Tangerine Dreams“ sukurti hipnotizuojantys garsai – devinto dešimtmečio dvasia išdistiliuota ir supilta į buteliuką – nuo pirmų akordų kuria įtampos, užslopintos aistros, pavojaus ir nuotykio nuojauta persunktą atmosferą. Galbūt išskirtinį potyrį lemia tai, jog garso takelis kurtas ir įrašytas dirbant tik naktimis vienoje Berlyno bažnyčių įsikūrusioje studijoje.

Projekto partnerio nuotr./Filmas „Risky business“
Projekto partnerio nuotr./Filmas „Risky business“

Žiūrint iš laiko distancijos „Risky business“ nesiliauja stebinti daugybe aspektų. Filmui išlaikyti statusą bėgant metams padėjo tai, jog jame prisiliečiama prie kur kas sudėtingesnių temų nei seksualinės paauglių frustracijos. Kandi satyra, vartotojiškumo, kapitalizmo kritika pinasi su šmaikščiu, tobulai nugludintu dialogu ir netikėtais charakteriais. Filmas puikiai atskleidžia kaip niekad aktualias spaudimo bet kokia kaina būti sėkmingu, įstoti į prestižinį koledžą, gyventi „teisingą“ gyvenimą, temas. Ne be reikalo „Risky business“ lyginamas su tokiais filmais kaip „Abiturientas“ (The Graduate, 1967) ir „Mėlynas aksomas“ (Blue Velvet, 1986).

Stebina tik tai, kad „Risky business“ režisieriaus Paulo Brickmano karjera taip ir nesusiklostė. Didžiulės sėkmės sulaukęs režisierius buvo užverstas pasiūlymais dirti Holivude, tačiau atsisakė tokių scenarijų kaip „Lietaus žmogus“ (Rain Man, 1988), „Forestas Gampas“ (Forrest Gump, 1994). „Kai kuriems žmonėms patinka būti žinomiems. Man ne. Aš priklausau J.D.Salingerio tradicijai“, – viename interviu sakė režisierius.

VIDEO: Filmo anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius