Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 01

Videodienoraštis: 1-oji „Kino pavasario“ diena

Didžiausia kino šventė Lietuvoje prasidėjo: ketvirtadienio vakarą Vilniuje, Nacionalinėje filharmonijoje duotas startas 21-ajam festivaliui „Kino pavasaris“.
21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo vakarėlio akimirka
21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo vakarėlio akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Pasigrožėkite vaizdais iš festivalio atidarymo ceremonijos, kuriuos užfiksavo „400 Blows Studio“ komanda.

VIDEO: 1-oji „Kino pavasario“ diena: atidarymas

„Emocijų pavasaris!“ – toks yra šių metų festivalio šūkis. Šiemet žiūrovai jame pamatys per 200 rinktinių filmų iš viso pasaulio ir sulauks tiek pat svečių – kino profesionalų.

„Mūsų gyvenime pilna įvairių emocijų. Jos praturtina sielą, praskaidrina kasdienybę. Noriu padėkoti savo svajonių komandai, kuri ištisus metus rinko emocijas kino seansuose visame pasaulyje. Jie tai darė tam, kad atneštų jas į Lietuvą šioms dviem savaitėms. Noriu jums palinkėti gražių emocijų ir kine, ir gyvenime“, – susirinkusiuosius atidaryme pasveikino festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

Sveikinimo žodį vaizdo įrašu perdavė ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Kino pavasaris“ vienam jam žinomu ypatingu būdu kiekvienam iš mūsų suranda bent po vieną pačią tinkamiausią juostą. Tokią, kuri suranda tiesiausią kelią ir į širdį, ir į protą. Linkiu neprasilenkti su savo filmu, savo režisieriumi, savo aktoriumi ir mintyse jam nusiųsti asmeninį „Oskarą“, „Auksinį lokį“ ar „Sidabrinę gervę“. Visiems salėje – žydinčio pavasario!“, – tarė Prezidentė.

„Džiugu, kad kiekvienais metais „Kino pavasaris“ auga ir kad festivalio dėka geras kinas aplanko ir kitus Lietuvos miestus. Kiekvienais metais „Kino pavasaris“ suteikia išskirtinę kokybę kino lankytojams – ši savybė kasdien lydi ir mūsų veiklą. Linkiu solidžios šventės“, – prie sveikinimų prisidėjo ir pagrindinio festivalio partnerio ERGO generalinis direktorius Saulius Jokūbaitis.

Ceremonijos svečius gyvai pasveikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius. „Su džiaugsmu sveikinu vieną didžiausių ir labiausiai laukiamų miesto renginių – Vilniaus kino festivalį „Kino pavasaris“. Šis renginys jau seniai peržengė kino festivalio ribas – tai viso miesto šventė, kasmet vis įdomesnė, įvairesnė ir pritraukianti vis daugiau svečių iš viso pasaulio. Nuoširdžiai dėkoju visiems, kuriantiems draugišką ir atvirą miesto atmosferą“, – ceremonijos metu kalbėjo Vilniaus meras R. Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius