Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 22

Vladas Rožėnas. Filmas „Kernagis“: sužinojom, kad nežinom, kas tas Kernagis

Biografinė dokumentika dažniausiai žiūrovą pritraukia žvilgsniu į pažįstamą žmogų-ikoną nauju rakursu. Mes jau žinome, kas yra Johnas Lennonas ar Davidas Bowie. Bet ar žinome iš tiesų?! Tą žada ir „Kernagis“, kurio aprašyme minimas „intymus ir nematytas“ šeimos archyvas. Garsus žmogus atsiskleis mums reikšmingiau, privačiau, pažeidžiamiau.
Vytautas Kernagis
Vytautas Kernagis / Pauliaus Lileikio nuotrauka iš Vytauto Kernagio fondo archyvo

Tai sukuria dvi hipotetines filmo auditorijas. Pirma, tie, kuriems Vytautas Kernagis buvo reikšminga asmenybė. Jiems juosta turėtų padėti pamatyti jį per kitokius akinius. Antra, tie, kurie ar dėl amžiaus, ar dėl kitų priežasčių, apie Vytautą Kernagį žino tik keletą priedainių. Jiems šis žmogus – ne legenda. Antrajai publikos daliai dokumentinis filmas galėtų paaiškinti, kodėl kažkada artistas buvo toks svarbus. Svarbiausia – galėtų pateikti raktą, kaip įsimylėti kūrybą to, su kuriuo prasilenkei.

Aš patenku į antrąją žiūrovų kategoriją. Augau šeimoje, kur V.Kernagis niūniuotas bei cituotas dažnokai. Bet man tai visų pirma buvo laidų vedėjas. Dainuojamoji jo poezija ar socialiniai komentarai ėjo ir praėjo prieš mano erą. Todėl „Kernagiui“ turėjau pagrįstą lūkestį bent iš dalies geriau suvokti menininko svarbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius