Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 02 09

Žurnalistė Algimanta Žukauskienė: „Jei nebūtų „Kino pavasario“, pavasaris neateitų“

„Juokingiausia būdavo tai, kad kai užsibrėži pamatyti keletą filmų, nusiperki bilietus ir supranti, kad kai kurie seansai labai panašiu metu prasideda ir tada reikia iš vienos salės į kitą bėgti pasikaišius sijonus“, – prisimena žurnalistė Algimanta Žukauskienė, ištikima Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovė. Ji atskleidžia, ką jai reiškia šiemet 20-ąjį jubiliejų švęsiantis „Kino pavasaris“.
Algimanta Žukauskienė
Algimanta Žukauskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prieš dvidešimt metų festivalis „Kino pavasaris“ buvo ne tik didelis džiaugsmas, bet ir galvos skausmas jo organizatoriams. Reikėjo įtikinti ne tik publiką, kad festivalis vertas dėmesio, bet ir tuos, kurie „junginėjo šviesoforą“ – biurokratus. Ne paslaptis, kad norint surengti tokį festivalį, reikia daug pinigų. Tad, žinau, kad „Kino pavasario“ atstovams sparnai kartais būdavo pakerpami. Kai kada atrodydavo – viskas, kitais metais niekas nebeorganizuos festivalio, bet ir vėl vyksta. O didžiausias smagumas yra tas, kad festivalis per dvidešimt metų ne tik neišbarstė savo komandos, bet sustiprėjo, išsiplėtė – komanda dabar didžiulė ir joje daug jaunimo. Bet geriausiai prisimenu Vidą Ramaškienę – nes ji yra „Kino pavasario“ siela.

Juokingiausia būdavo tai, kad kai užsibrėži pamatyti keletą filmų, nusiperki bilietus ir supranti, kad kai kurie seansai labai panašiu metu prasideda ir tada reikia iš vienos salės į kitą bėgti pasikaišius sijonus. Ir kartu tai įrodo, kad festivalis tikrai turtingas – norint viską aprėpti, reikia atostogų. Kai kurie žmonės taip ir daro. 

Labai smagu, kad „Kino pavasaris“ demokratiškas ir garantuojantis kokybę – niekalo ten nebus. Eini žinodamas, kad turėsi puikų reginį ir akiai, ir sielai. Svarbu, kad „Kino pavasario“ žmonėms ir toliau užtektų energijos ir užsispyrimo. 

Taip pat skaitykite: Aktorė Nijolė Narmontaitė: „Kino pavasariai“ man buvo geriausia iškrova ir dieta“

Į jubiliejinį „Kino pavasarį“ būtinai eisiu. Man šis festivalis būna kaip kelrodis kino pasaulyje. Pamatai naujienas, madas, išgirsti naujus vardus. Iš „Kino pavasario“ filmų tikiuosi kokybės ir ją gaunu. Laukiu turinio, kuris mane užpildytų. Ir man labai smagu, kad „Kino pavasaris“ ne užsidaro ir laukia kito pavasario, bet turi daug kitų renginių – festivalio „pranašų“. Tai koks nors koncertas, ar vidury žiemos kokį nors naują kino filmą pristato – taip festivalis primena, kad jo lauktume. Kartais pagalvoju, kad jei nebūtų „Kino pavasario“, į Lietuvą pavasaris neateitų. Be to, kino žmonės yra fanatikai, labai serga už tai, ką daro, ir labai gražiai nukreipia kino publiką. Manau, kad Lietuvoje kinomanai yra labai išprusę ir tai yra pliusas „Kino pavasariui“. 

Ką „Kino pavasaris“ reiškia jums? Ką įdomaus pamenate iš praėjusių festivalio metų? Siųskite savo istorijas el.paštu kinopavasaris@15min.lt ir dalyvaukite konkurse. Įdomiausios istorijos autorius bus apdovanotas puikiu prizu – akreditacija į jubiliejinį „Kino pavasarį“. Išsamiau apie konkursą čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius