-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min atveria duris rašytojams ir poetams: pristato platformą URBAN˙/ Poetry

Dėl pandemijos įvestas karantinas surakino visus renginius, tarp jų – ir kasmet vykstantį „Poezijos pavasarį“. Portalas 15min poezijos išsiilgusiems ar norintiems ją atrasti skaitytojams siūlo alternatyvą – naują literatūros platformą URBAN˙/ Poetry.
15min Urban Poetry
15min Urban Poetry / Juliaus Dūdėno/unsplash/15min nuotr.

Šiuolaikinę tiek pradedančių, tiek patyrusių poetų ir rašytojų kūrybą bei vertimus pristatanti rubrika startuoja jau dabar portale 15min.

„Karantinas ne tik įvedė apribojimus, bet ir skatina ieškoti naujų erdvių savo kūrybiškumui išreikšti. Šiais mėnesiais nemažai renginių persikėlė į internetą, ir manome, kad tai puiki galimybė savo kūrybą pristatyti ne tik jau žinomiems autoriams, bet ir dar tik pradedantiems. Skelbdami kūrinius, norime, kad pagrindinis kriterijus būtų ne tai, kiek žinomas kūrėjas, ką jis yra nuveikęs iki šiol, bet poezijos kokybė, stiprumas, gaivališkumas. Tikiu, kad šio projekto metu išgirsime ne vieną įdomų balsą, kuris iki tol nebuvo girdėtas”, – sako 15min vyr. redaktoriaus pavaduotojas Audrius Ožalas.

Audrius Ožalas
Audrius Ožalas

Pasak projekto meno kuratorės Monikos Bertašiūtės, URBAN˙/ Poetry tikslas – ieškoti naujų ir prisiminti senus balsus: „Dėl šios priežasties bus ieškomi gerus eilėraščius rašantys. Tikintys savo tekstu kviečiami juos atsiųsti į specialiai tam skirtą elektroninį paštą, urbanpoetry@15min.lt.”

„Lietuvoje reikalinga platforma, kurioje nepaisant amžiaus, lyties, regiono, poetikos formos preferencijų, išleistų knygų skaičiaus, skaitytojus galėtų pasiekti tiesiog įdomi šiuolaikiška poezija”, – sako M.Bertašiūtė.

L.Jurevičiaus nuotr./Monika Bertašiūtė
L.Jurevičiaus nuotr./Monika Bertašiūtė

Pirmasis rubrikoje publikuojamas autorius – žinomas jaunasis poetas ir būgnininkas Dovydas Grajauskas, specialiai URBAN˙/ Poetry atsiuntęs naujausią, dar niekur nepublikuotą savo eilėraštį.

15min nuotr./Dovydas Grajauskas
15min nuotr./Dovydas Grajauskas

Eilėraštis „Peizažas II“ gimė ypatingame kontekste.

„Yra vienas Sigito Gedos eilėraštis, kuris baigiasi Viskas miršta, bet Dievas nemiršta, /Aš buvau Jo dantų griežime. Cituojant eilutę savo antrajai pusei, ji nugirdo kitaip – „lyg dantukai žvyre“. Tad lyg koks Ričardas Šileika užsikabinau už nuogirdos ir parašiau“.

Šis eilėraštis, anot D.Grajausko, nėra skirtas jo antrajai pusei, tačiau ji yra teksto atsiradimo priežastis.

Dovydo Grajausko eilėraštį „Peizažas II“ rasite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius