-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min metų knygos rinkimai“: aiškėja skaitytojų favoritai

Praėjo savaitė nuo „15min metų knygos rinkimų“ starto, ir jau aiškėja, kurios knygos kol kas pelno daugiausia skaitytojų simpatijų.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai

„15min metų knygos rinkimuose“ balsuojama už geriausią lietuvių autoriaus ir geriausią verstinę knygą. Šis balsavimas vyksta trimis etapais – iš ekspertų komisijos sudarytų 15-ukų skaitytojai balsavimo metu nuspręs, kurios penkios knygos pateks į kitą etapą, kuriame iš šių geriausiųjų ekspertai išrinks po nugalėtoją kiekvienoje kategorijoje. Skaitytojai gali balsuoti iki gruodžio 14 dienos.

Jau aiškėja ir skaitytojų balsavimo lyderiai. Lietuvių autorių kategorijoje kol kas daugiausia balsų surinko ketvirtoji Kristinos Sabaliauskaitės knygų serijos „Silva rerum“ dalis, už ją iki šiol balsavo 25 proc. skaitytojų. Antroje vietoje – kol kas Rimantas Kmita su kūriniu „Pietinia kronikas“ (už šią knygą balsavo 21 proc. skaitytojų), trečioje vietoje Dovydo Pancerovo knyga „Kiborgų žemė“ (šis kūrinys sulaukė 18 proc. skaitytojų simpatijų). Į penketuką šiuo metu taip pat patektų Miglės Anušauskaitės komiksų knyga „Dr.KVADRATAS. Greimas ir jo semiotika“, kol kas koja kojon žengia ir Undinės Radzevičiūtės „Kraujas mėlynas“ bei Tomo Vaisetos „Orfėjas, kelionė pirmyn ir atgal“.

Verstinių knygų kategorijoje kol kas daugiausia skaitytojų balsų sulaukė Yuval Noah Harari knyga „Sapiens: glausta žmonijos istorija“ (15 proc. balsų), antroje vietoje – Tomo Venclovos pašnekesiai su Ellen Hinsey „Nelyginant šiaurė magnetą“ (13 proc. balsų), trečiąją-ketvirtąją vietą dalijasi Hannah Kent su knyga „Gerieji žmonės“ ir Douglaso Adamso „Keliautojo autostopu gidas po galaktiką“, o penktąją-šeštąją Elena Ferrante antroji Neapolio sagos dalis „Naujoji pavardė“ su Juano Gabrielio Vasquezo kūriniu „Taip skamba krintantys“.

Jūs dar galite atiduoti savo balsą, aktyviai dalyvaukite rinkimuose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius