-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

15min skelbia geriausio eilėraščio konkursą – URBAN˙/ Poetry apdovanojimai 2020

Džiaugdamiesi šiuolaikinių poezijos kūrėjų iniciatyvumu 15min kviečia išrinkti geriausią 2020-aisis platformoje „URBAN˙/ Poetry“ publikuotą eilėraštį.
Urban Poetry apdovanojimai 2020
Urban Poetry apdovanojimai 2020

Iš daugybės eilėraščių, kuriuos gavome į redakcijos paštą, kiekvieną savaitę savo skaitytojams rinkome kokybiškiausius tekstus.

Specialiai konkursui „URBAN˙/ Poetry apdovanojimai 2020“ komisija išrinko 20 geriausių eilėraščių.

Komisiją sudarė portalo 15min L.e.p. vyr. redaktorius Audrius Ožalas, kultūros žurnalistas Gediminas Kajėnas ir „URBAN˙/ Poetry“ projekto koordinatorė Monika Bertašiūtė.

„Tikiuosi, kad „URBAN˙/ Poetry apdovanojimai“ taps kasmetine tradicija, padėsianti atkreipti visuomenės dėmesį į vieną seniausių meno rūšių – poeziją. Kaip ir minėjome platformos įkūrimo pradžioje, vienintelis kriterijus renkant eilėraštį yra kokybė, o rašytojo žinomumas, stilius, juolab amžius, lytis, pažiūros ar kitos asmens detalės, atrankoje išvis nedalyvauja. Viliuosi, jog tęsiantis projektui, jis tobulės, prie jo prisidėti norės vis konceptualesni balsai.

Šie poezijos skaitymo metai parodė, kad Lietuvoje esama nemažai žmonių, vis dar rašančių į stalčių. Norėčiau, jog šalia jau žinomų vardų vis jungtųsi nauji debiutai. Tikintys savo tekstais nebijotų rodyti iniciatyvos bei neįsižeistų, jog tą kartą jų eilėraštis nebuvo išspausdintas.

Po diskusijų komisijoje išrinkome 20 eilėraščių. Apdovanojimuose rungsis poetai, kurie savo kūrybą į redakciją atsiuntė patys, arba 15min iniciatyva (pavyzdžiui, išgirdus viešuose skaitymuose) buvo kviesti publikuotis.

Dabar atėjo laikas išgirsti visuomenės balsą ir išrinkti eilėraštį, kuris ekspertų ir skaitytojų sutarimu 2020-aisiais buvo geriausias“, – sakė M.Bertašiūtė.

Monika Bertašiūtė
Monika Bertašiūtė

Nuo kovo 2 d. iki kovo 15 d. skaitytojai kviečiami balsuoti už savo mėgstamiausią eilėraštį, o kovo 21 d. paskelbsime „URBAN˙/ Poetry“ metų eilėraštį, kuris bus apdovanotas „Urban Poetry statulėle“.

Balsuoti galite čia.

Vykstant konkursui, visos į redakciją siunčiamos eilės bus publikuojamos pasibaigus konkursui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius