Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominyko Urbo premija apdovanotas poetas Tomas Taškauskas, Bičiulių premija – 15min žurnalistas Audrius Ožalas

Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga Dominyko Urbo premija už sėkmingą prancūzų rašytojo ir poeto Pascalio Riou knygos „Pasaulis – pažadas, kurį mylėti reikia“ vertimo debiutą apdovanojo poetą, vertėją Tomą Taškauską. Bičiulių premija apdovanotas 15min žurnalistas Audrius Ožalas.
Premijų įteikimas
Premijų įteikimas / Daivos Daugirdienės nuotr.

T.Taškauskas yra laimėjęs ne vieną jaunųjų literatų konkursą, išleidęs keletą poezijos rinkinių. Prieš kelerius metus jis baigė vertimo iš prancūzų kalbos Vilniaus universitete Vertimo studijų katedroje magistrantūrą.

Pernai vertėjas parengė seriją poezijos vertimų, supažindinančių skaitytojus su XX amžiaus prancūzų poetais Jacques'u Prévert'u, Philippe'u Jaccottet Yves Bonnefoy.

Daivos Daugirdienės nuotr./Tomas Taškauskas
Daivos Daugirdienės nuotr./Tomas Taškauskas

Kita – Bičiulių – premija už kompetentingą ir entuziastingą bendradarbiavimą pristatant skaitytojams pasaulinę literatūrą ir jos vertėjus įteikta žurnalistui A.Ožalui.

Daivos Daugirdienės nuotr./Audrius Ožalas
Daivos Daugirdienės nuotr./Audrius Ožalas

Bičiulių premija skiriama asmeniui arba organizacijai, per pastaruosius metus ypač nusipelniusiems meniniam vertimui ir vertėjo profesijai.

Dominyko Urbo konkurso premija už geriausią vertimo debiutą kasmet įteikiama minint žymaus vertėjo, redaktoriaus ir kalbininko Dominyko Urbo gimimo metines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius