Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2013 metų Kafkos premiją laimėjo Izraelio rašytojas Amosas Ozas

Garsiausiam Izraelio rašytojui Amosui Ozui pirmadienį buvo paskirta 2013 metų tarptautinė Franzo Kafkos literatūros premija – už vaizdingus pasakojimus apie gyvenimą žydų valstybėje.
Izraelio rašytojas Amosas Ozas
Izraelio rašytojas Amosas Ozas / „Scanpix“ nuotr.

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

A.Ozas per įteikimo ceremoniją Prahoje spalio mėnesį gaus premiją ir 10 tūkst. dolerių čekį, paskelbė Franzo Kafkos draugija, kuri kasmet skiria šią premiją.

74 metų rašytojas, kuris gimė Jeruzalėje ir kurio tėvai buvo lenkų ir rusų kilmės, garsėja humoro ir vaizduotės naudojimu savo darbuose, kurie buvo išversti į daugiau kaip 40 kalbų.

Tarp jo darbų yra 1965 metų apsakymas „Kur staugia šakalai“, ankstyviausias jo grožinės literatūros kūrinys, ir 2003 metų „Istorija apie meilę ir tamsą“, širdį spaudžiantys atsiminimai apie motinos savižudybę, kai rašytojui buvo 12 metų.

Dar paauglystėje rašytojas ir taikos aktyvistas pasikeitė pavardę iš Klausnerio į Ozą. Naujoji pavardė hebrajų kalba reiškia stiprybę ir drąsą.

Kafkos premija, pavadinta garsiojo Prahoje gimusio rašytojo, tokių klasika tapusių kūrinių kaip „Procesas“ (Der Process), „Metamorfozė“ (Die Verwandlung) ir „Pilis“ (Das Schloss) autoriaus vardu, pirmą kartą buvo įteikta 2001 metais.

Tarp ankstesnių premijos laureatų yra japonas Haruki Murakami, amerikietis Philipas Rothas, britų dramaturgas Haroldas Pinteris, prancūzų poetas Yves'as Bonnefoy ir čekų dramaturgas bei eksprezidentas Vaclavas Havelas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius