Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Piatigorskio romane susipina filosofija ir fantastika

Aleksandras Piatigorskis romane „Senovės Žmogus Mieste“ pasakoja dviejų „mistinių“ senovės tautų – lėdų ir kėrų – istoriją. Kai kuriuos jų atstovus autorius perkelia, tarsi reinkarnavusius, į dabartį, į fantastinį Miestą.
Aleksandras Piatigorskis „Senovės Žmogus Mieste“
Aleksandras Piatigorskis „Senovės Žmogus Mieste“ / Leidyklos nuotr.

„Aprašydamas veikėjų santykius, pažiūras ir nuotykius, mėgindamas išsiaiškinti šias dvi tautas siejusius ryšius, autorius ne tik kviečia skaitytoją į nenuspėjamą, dinamišką, kartais logiką peržengiantį pasaulį, bet kartu ir ragina leistis į filosofinius apmąstymus. Išmoninga, įstabiomis fantazijos gijomis apipinta istorija įtraukia ir leidžia drauge su jos personažais patirti neįtikėtinų nuotykių“, – taip išplatintame pranešime pristatoma knyga.

Aleksandras Moisejevičius Piatigorskis (1929–2009) – įžymus filosofas, kultūrologas, religijotyrininkas, filosofinių ir budologinių monografijų, filosofinių straipsnių autorius, rašytojas, kūręs romanus bei esė. Lietuvių kalba taip pat išleistos A.Piatigorskio knygos „Vieno skersgatvio filosofija“ („Sofoklis“, 2016), „Įvadas į budizmo filosofijos studijas“ („Sofoklis“, 2017), „Prisiminsi keistą žmogų“ („Sofoklis“, 2017) ir „Mąstymas ir stebėjimas“ („Sofoklis“, 2017).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius