Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcijoje „Lietuva skaito!“ – 3 susitikimai su „Tyto alba“ autoriais

Gegužės 7 d., ketvirtadienį, nuo 18 iki 19 valandos Lietuvos miestų ir miestelių knygynuose, prisijungusiuose prie skaitymo akcijos „LIETUVA SKAITO!“, vyks susitikimai su lietuvių rašytojais. Akcija skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, joje dalyvaujančiuose knygynuose lietuvių autoriai skaitys savo kūrybą, dalins autografus, bendraus su skaitytojais.
Doloresa Kazragytė
Doloresa Kazragytė / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

Leidykla „Tyto alba“ tądien kviečia į susitikimus su trimis autoriais Vilniuje ir Kaune – Doloresa Kazragyte, Kristina Gudonyte ir Mikalojumi Vilučiu.  

Doloresa Kazragytė svečiuosis knygyne „Pegasas“ Kaune (Karaliaus Mindaugo pr. 49, PC „Akropolis“.)

Aktorė ir populiarių knygų autorė pristatys savo naujausią, jau aštuntą knygą, pavadinimu „...be pabaigos...“. Tai trečia Doloresos Kazragytės knyga, išleista leidyklos „Tyto Alba“ (2010-aisiais pasirodė „Ramybės nerimas“, 2012 metais – „Raudoni sandaliukai“). Visas D. Kazragytės knygas sieja žanras – autobiografinė eseistika, atvira išpažintis. Knygoje „... be pabaigos...“ aktorė rašo apie tai, kas jos gyvenime įvyko 2011–2014 metais. Apie kasdienybės liūdesį ir džiaugsmą, susitikimus su Lietuvos miestų ir miestelių žmonėmis, apie darbą teatre, savo abejones ir tikėjimą, gyvenimo šurmulį ir tylos palaimą. Ir apie netikėtą likimo dovaną – įspūdingą kelionę į Izraelį. 

Žymus grafikas, eseistas Mikalojus Vilutis savo kūrybą pristatys knygyne „Vaga“ Vilniuje (Gedimino pr. 2). 

Mikalojaus Vilučio antroji knyga „Sriuba“ – lyg prieš penkerius metus išėjusio „Torto“ tęsinys, tik, pradėjęs nuo deserto, dabar menininkas patiekia pirmąjį patiekalą – sriubą. Nepraradę humoro jausmo „Sriubos“ ragautojai ir valgytojai ras čia įvairiausių prieskonių – autorius paskanino sriubą per savo įspūdingą gyvenimą patirtais spalvingais įspūdžiais, nutikimais ir originaliais mintijimais. Renginyje dalyvauja menotyros dr. Jurgita Ludavičienė.

Kristina Gudonytė kvies susitikti knygyne „Pegasas“ Vilniuje (Pylimo g. 53/2).

Aktorės, dailininkės, režisierės, rašytojos Kristinos  Gudonytės  trečioji knyga paaugliams „Ida iš šešėlių sodo“, skaitytojų išrinkta 2013-ųjų Metų knyga paauglių literatūros kategorijoje, –  tai romanas apie meilę, pavydą, pasitikėjimą, išdavystę, amžinybę ir mirtį. Šiemet Kristina Gudonytė apdovanota Vaikų literatūros premija už talentingą kūrybą vaikams ir paaugliams, už įtaigų intelektualinį ir psichologinį turinį, už jautrumą gimtajai kalbai. Jaunam „Idos iš šešėlių sodo“ skaitytojui tikrai patiks stipri romano intriga, gyvi dialogai, vaizdinga kalba ir aktuali problema – kodėl vaikai nepasakė tiesos. Panevėžio teatre „Menas“ K. Gudonytė režisavo spektaklį  pagal šią savo knygą paauglių auditorijai ir šeimai.   

Su autore apie „Idą“ kalbėsis žurnalistė, LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva!“ vedėja Eglė Daugėlaitė. 

Visą „LIETUVA SKAITO!“ programą rasite čia.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius