-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikiečių skaitytojai išrinko mėgstamiausią romaną

JAV skaitytojai išrinko mėgstamiausią romaną – į šį titulą pretendavo 100 kūrinių, o garbingiausia vieta atiteko 1960 metais pirmą kartą išleistam Harper Lee romanui „Nežudyk strazdo giesmininko“ („To Kill a Mockingbird“), rašo „Time“.
Harper Lee
Harper Lee / Vida Press nuotr.

„Romanas pilnas šviesaus liūdesio ir tylaus džiaugsmo, kuriuos žmogui atneša sąžiningumas ir tolerancija, o atima žiaurumas ir prietarai. Nors vaizduojami įvykiai yra tarsi toli nuo mūsų, autorės išpažįstamos vertybės aktualios visiems žmonėms, kad ir kokiame pasaulio kampelyje jie gyventų“, – taip apie romaną skelbia jo anotacija.

1960 metais išleista knyga iš karto atrado savo skaitytoją, greitai išpopuliarėjo, gavo daug apdovanojimų, tarp jų – Pulitzerio premiją. Remiantis knyga sukurtas ne vienas kino filmas ar spektaklis.

Žvelgiant į skaitytojų sudarytą knygų penketuką, už H.Lee nugaros liko Dianos Gabaldon knyga „Outlander“, J.K.Rowling pasakojimai apie Harį Poterį, Jane Austen „Puikybė ir prietarai“ („Pride and Prejudice“), J.R.R.Tolkieno „Žiedų valdovo“ saga.

Šešis mėnesius trukusioje apklausoje sulaukta daugiau nei 4 mln. balsų, o H.Lee romanas jau pirmą balsavimo dieną išsiveržė tarp lyderių ir, pasak apklausos rengėjų, iki paskutinės balsavimo dienos išliko pirmoje vietoje.

VIDEO: Spalio knygų TOP8: ką skaityti atėjus rudeniui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius