Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„AmorRoma“ – net dvi naujos Jurkevičių knygos padės atrasti Amžinąjį miestą

„AmorRoma“ – ką reiškia šis paslaptingas, melodingo skambesio pavadinimas? Skaitykite Amžinojo miesto vardą ROMA iš priešingos pusės ir išeis AMOR – meilė. Tai dvigubas projektas, dvi knygos: „Amžinojo miesto gidas“ ir „Italų kalbos gidas“.
Paulius, Jurga ir Simonas Jurkevičiai
Paulius, Jurga ir Simonas Jurkevičiai / Asmeninio archyvo nuotr.

„Amžinojo miesto gidas“ – trijų lietuvių su meile parašyta knyga apie miestą, į kurį veda visi keliai. Vakar, šiandien ir visada. Septyniolika metų Romoje praleidęs profesionalus gidas Simonas jus vedžios po Amžinąjį miestą ne kaip turistą, o kaip vaikystės bičiulį, pasakodamas savo paties patirtas istorijas miesto architektūros, meno įžymybių, kino pasaulio fone. Jam gerai pažįstama kinematografiškoji „La Dolce Vita“ Romos dvasia atsiskleis tik vietos gyventojui suprantama kasdienio gyvenimo kalba.

Mados žurnalistė Jurga paaiškins, kodėl jai maloniau stebėti elegantiškas poras Romoje nei mados industrijos mieste Milane. Atskleis keletą paslapčių, kodėl Romoje laikoma blogu tonu puoštis, patars, kaip skaityti savitą Romos vyrų ir moterų elegancijos abėcėlę.

Knygos viršelis/Knyga „Amžinojo miesto gidas“
Knygos viršelis/Knyga „Amžinojo miesto gidas“

Gastronomijos apžvalgininkas Paulius papasakos apie unikalų Romos skonį ir apie tai, kur ieškoti geriausios espreso kavos ir aperityvo, perspės apie nepatyrusių turistų restoranuose tykančius pavojus, išdėstys tipiškus cucina romana – Romos virtuvės principus, galiausiai patars, kokią duoną verta pirkti sostinės kepyklėlėse.

Trijų Jurkevičių (beje, šiame projekte dalyvauja ir jauniausioji rašančios šeimos atstovė Barbora – ji pasakoja apie Romos jaunimo pramogas) gidas „AmorRoma“ – tai knyga tiems, kurie dar nebuvo Romoje, ir tiems, kurie įmetę monetą į Trevi fontaną jau svajoja sugrįžti.

Šį unikalų projektą papildo antroji knyga – Simono Jurkevičiaus „Italų kalbos gidas pradedantiesiems“. Teigiama, kad italų kalba – gražiausia pasaulyje. Iš tiesų ji ne tik gražiai ir dainingai skamba, tačiau yra ir meno, literatūros, muzikos, gastronomijos, mados kalba, turbūt todėl visada aktuali ir populiari.

Kuo ši knyga skiriasi nuo daugelio kitų iki šiol išleistų italų kalbos vadovėlių? Tai nėra tradicinis vadovėlis – jums nereikės ilgai ir nuobodžiai kalti sausų gramatikos taisyklių, gaišti laiko ieškant žodžių vertimų žodyne. Tai paprastas ir praktiškas kalbos gidas: jame nesunkiai perprasite elementarias italų kalbos gaires, jas taikydami nė nepajusite, kaip suvoksite italų kalbos pagrindus.

Knygos viršelis/Knyga „Italų kalbos gidas pradedantiesiems“
Knygos viršelis/Knyga „Italų kalbos gidas pradedantiesiems“

Gido autorius S.Jurkevičius ilgus metus kūrė ir testavo šią mokomąją medžiagą dirbdamas su lietuviakalbiais studentais, siekdamas sukurti ne tik praktišką, bet ir įdomią italų kalbos mokymosi priemonę. Kita vertus, daugelis su Italija susijusių dalykų yra patrauklūs ir naudingi: kartais net nežinodami mes kasdien vartojame daug su šia šalimi susijusių žodžių. Todėl pradėti mokytis šią kalbą bus kur kas paprasčiau, nei galima įsivaizduoti!

Simonas Jurkevičius yra baigęs tris pradinės mokyklos klases Lietuvoje, 1996 metais išvyko gyventi į Italiją. Romoje baigė vidurinę mokyklą bei Lucio Anneo Senecos literatūros ir klasikinių studijų licėjų. Pizos universitete įgijo teatro, muzikos, kinematografijos technologijų daktaro laipsnį. Beveik dešimt metų Italijoje dirbo gidu Lietuvos turistams. Praleidęs septyniolika metų Italijoje, nusprendė grįžti į Lietuvą. Tolesnė veikla yra susijusi su Italija ir šios šalies kalba bei kultūra. 2014 m. Kaune įsteigė privačią italų kalbos mokyklą „Accademia Italiana“, taip pat dirba italų–lietuvių kalbų vertėju, specializuotu gidu italų turistų grupėms Baltijos ir Skandinavijos šalyse. 2014 metais drauge su bendraautoriais išleido knygą „Sava Roma“. Laisvalaikiu groja, jo įkurta juodojo metalo grupė „Luctus“ yra žinoma šios muzikos mėgėjams Lietuvoje ir už jos ribų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurga ir Paulius Jurkevičiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurga ir Paulius Jurkevičiai

Jurga Jurkevičienė – Italijoje gyvenanti žurnalistė, rašytoja. Dirbo dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondente Romoje, rašė portalui lrytas.lt, žurnalams „L’Officiel“, „Ieva“, „Stilius“, bendradarbiavo su „Lietuvos ryto“ televizija. Šiuo metu – naujienų portalo 15min rubrikos „Vakarienė pas Jurgą ir Paulių“ bendraautorė. Išleido knygas: „Italija“ (bendraautorė, 2012), „Sava Roma“ (bendraautorė, 2014), „Itališkos elegancijos kodas“ (2015), „Stilingi egoistai“ (2017), „Romanas su Italija“ (bendraautorė, 2018).

Paulius Jurkevičius – Italijoje gyvenantis žurnalistas, rašytojas, gastronomijos apžvalgininkas. Dirbo dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondentu Romoje ir Vatikane, vėliau bendradarbiavo su dienraščiu „Verslo žinios“, savaitraščiu „Veidas“, „Žinių radiju“. Šiuo metu – naujienų portalo 15min apžvalgininkas, žurnalo „Verslo klasė“ autorius. Išleido knygas: „Staltiesės ritmu“ (2010), „Italija“ (bendraautoris, 2012), „Sava Roma“ (bendraautoris, 2014), „Knyga apie ypač tyrą“ (2015), „Dėl skonio ginčijamasi“ (2017), „Romanas su Italija“ (bendraautoris, 2018).

Jurga, Paulius ir Simonas Jurkevičiai. AmorRoma. Amžinojo miesto gidas. Knygos dailininkė Aistė Jurkevičė. Tyto alba, 2019.

Simonas Jurkevičius. AmorRoma. Italų kalbos gidas pradedantiesiems. Knygos dailininkė Aistė Jurkevičė. Tyto alba, 2019.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius