Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bernardo Brazdžionio premija – Maironio muziejaus direktorei, rašytojai Aldonai Ruseckaitei

Minint 106-ąsias poeto Bernardo Brazdžionio gimimo metines, jo premija įteikta Maironio muziejaus direktorei, rašytojai Aldonai Ruseckaitei.
Aldona Ruseckaitė
Aldona Ruseckaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Naujienas apie knygas, konkursus ir knygų recenzijas rasite tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Premija skiriama Bernardo Brazdžionio puoselėtas lietuvybės, gimtosios kalbos ir pilietiškumo tradicijas tęsiančiam autoriui už per pastaruosius dvejus metus parašytą grožinės literatūros ar literatūrologijos knygą.

Kandidatus siūlo kūrybinės organizacijos, leidėjai. Komisijos sprendimu, premija skirta Maironio muziejaus direktorei, rašytojai A.Ruseckaitei už pernai išleistą knygą apie Maironį „Šešėlis JMM“.

Premijos laureatė kuklinasi – sako, tėra menka Brazdžionio ir Maironio tarnaitė jų šešėlyje. Pasak A.Ruseckaitės, ji siekusi pateikti kuo daugiau dokumentinės medžiagos ir rašyti taip, kad būtų įdomu skaityti.

„Buvo labai įdomu surasti tai, kas apie Maironį yra nauja, nes vis tik poetui 150 metų. Žinojau, kad dar Vilniuje archyvuose ir bibliotekose yra nežinomos, neskelbtos medžiagos. Galbūt tai ne kūryba, ne eilėraščiai, o jo gyvenimo įvairių  faktų, detalių“, – sako B. Brazdžionio premijos laureatė A.Ruseckaitė.

Premijai taip pat siūlyti Petras Venclovas, Eugenijus Ališanka, Viktorija Daujotytė, Tautvyda Marcinkevičiūtė. Pasak komisijos pirmininko, dėl laureatės didelių diskusijų nekilo.

„Skaitant šį romaną mus patraukė tai, kad šiame romane yra taurinanti, kilninanti tendencija“, – teigia komisijos pirmininkas Gediminas Jankus.

Literatūrinė Bernardo Brazdžionio premija teikiama antrus metus. Jos steigėja Kauno savivaldybė laureatui skiria dešimt tūkstančių litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius