Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Bookswap“ pristato: sausio mėnuo knygų mainuose

Sausio mėnuo „Bookswap“ knygų mainų platformai buvo gausus ir sėkmingas: suskaičiuota net 7000 įvykusių mainų, daugiau kaip 25 000 siūlomų knygų ir beveik 37 000 ieškomų, rašoma pranešime spaudai. Kokios knygos buvo populiariausios ir ieškomiausios?
Knygos
Knygos / Vida Press nuotr.

Nuo pat platformos atsiradimo norimiausios knygos pozicijos neužleidžia Fredriko Backmano romanas „Nerimo žmonės“ („Alma littera“). Humoro, sąmojo ir neišsenkančios gyvenimiškos išminties kupinos knygos laukia beveik 300 žmonių.

Vos išleista ir knygynų lentynose pasirodžiusi Meg Mason knyga „Regis, man ne viskas gerai“ („Svajonių knygos“) Bookswap iškart šoktėlėjo į antrąją vietą. Susimąstyti, pastebėti, atpažinti ir suprasti mokantis romanas, pasakojantis apie gyvenimą su psichine liga vilioja net 190 žmonių.

Lietuvoje greit išpopuliarėjusi ir šimtus skaitytojų jau užkariavusi, 2020 metų geriausia svetainės Goodreads pripažinta Matto Haigo knyga „Vidurnakčio biblioteka“ („Sofoklis“) užima trečiąją vietą. 150 skaitytojų jos laukia ir nori sužinoti, kaip knygos herojai Norai sekėsi patirti visus įmanomus savo gyvenimo scenarijus.

Šiais metais Kaune bus pristatyta Marinos Abramovič darbų paroda „Būties atmintis“, kurioje lankysis ir pati menininkė. Tad nenuostabu, jog ketvirtąją vietą užima jos autobiografija „Eiti kiaurai sienas“ („Kitos knygos“). Su menininkės gyvenimu iš arčiau susipažinti trokšta net 146 skaitytojai.

Penktąją ir šeštąja vietomis nuolat mainosi itin skirtinos knygos: Hanya Yanagihara „Mažas gyvenimas“ („Baltos lankos“) bei Delios Owens „Ten, kur gieda vėžiai“ („Balto“). Skausmo, liūdesio, aštrių emocijų ir nepaliesti negalinčių išgyvenimų pilnas „Mažas gyvenimas“ bei jausminga, dramatiška, detektyvo prieskonį turinti knyga „Ten, kur girda vėžiai“ yra laukiamos net 146 skaitytojų.

Pastebimas ir skaitytojų spartumas – net 18 mainų įvyko vos per 10 sekundžių, o 40 mainų – per 20 sekundžių. Daugiausia kartų išmainyta knyga buvo jau minėtoji „Vidurnakčio biblioteka“ – net 55 kartus. Antrą ir trečią vietas dalinasi šmaikštus Fredriko Backmano romanas „Kartą gyveno Uvė“ („Alma littera“) bei Tarryn Fisher trileris „Žmonos“. Knygos buvo išmainytos po 45 kartus.

Ketvirta dažniausiai išmainyta knyga buvo minėtoji Delios Owens „Ten, kur gieda vėžiai“. Net 43 knygos egzemplioriai rado naujus namus. O penktasis, 37 kartus išmainytas – taip pat ieškomiausių knygų sąraše besipuikuojantis romanas „Mažas gyvenimas“.

Toks sausio mėnuo buvo „Bookswap“ mainų platformoje. O jei ir jūs namuose turite knygų, kurias mielai iškeistumėte į naujas istorijas – apsilankykite www.bookswap.lt ir padarykite tai patogiai, lengvai ir greitai, rašoma pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius