Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danas Brownas tiki, kad jo knygos gali paskatinti diskusijas ir tiesos paieškas

Amerikiečių rašytojas Danas Brownas, keliaudamas po Taivaną, kur pristatinėjo savo jau bestseleriu spėjusią tapti naujausią knygą „Kilmė“ („Origin“), pareiškė tikintis, kad knygos gali paskatinti žmones kalbėti apie kontroversiškas ir prieštaringai vertinamas temas, taip siekiant ieškoti tiesos, rašo „Focus Taiwan“.
Rašytojas Danas Brownas
Rašytojas Danas Brownas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulinio bestselerio „Da Vinčio kodas“ autorius Taipėjuje dalyvaudamas susitikime su keliais šimtais gerbėjų kalbėjo apie spartų technologijų vystymąsi. Pasak rašytojo, dėl technologijų ateityje žmonės tarpusavyje bus susiję labiau nei kada nors anksčiau, tad kaip niekada svarbu yra mokėti komunikuoti tarpusavyje.

„Mūsų DNR nėra nieko, kas nustatytų mūsų įsitikinimus“, – kalbėjo jis pridurdamas, kad žmonės gimsta skirtingose šalyse, kultūrose, su skirtingomis vertybėmis, tad privalo būti pasirengę atsiverti ir priimti naujas idėjas.

Pats D.Brownas savo knygose dažnai supriešina mokslą ir religiją. Ne išimtis ir naujausia rašytojo knyga „Kilmė“, kurioje autoriaus sukurtas personažas profesorius Robertas Lengdonas sprendžia galvosūkius, kad atsakytų į žmonijos pamatus sukrėsti galinčius klausimus – iš kur mes kilome ir link kur einame?

Rašytojas sako, kad tokia jo kūryboje sutinkama priešprieša yra naudinga žmonėms, nes leidžia mokytis, kelti sudėtingus klausimus ir suprasti kitą požiūrį.

„Manau, kad svarbiausias dalykas, kurį mes kaip rūšis galime sukurti, tai dialogo užmezgimas“, – gerbėjams dėstė bestselerių autorius pridurdamas, kad jei jo knygos tam tikru būdu padėjo užsimegzti dialogui, jis savo darbą jausis atlikęs.

D.Brownas neatsitiktinai keliauja po Aziją – neseniai jo naujausias romanas išverstas į kinų kalbą.

Pasak rašytojo, dėl technologijų ateityje žmonės tarpusavyje bus susiję labiau nei kada nors anksčiau, tad kaip niekada svarbu yra mokėti komunikuoti tarpusavyje.

Iki susitikimo su D.Brownu likus dar penkioms valandoms, žmonės jau lūkuriavo šalia pastato, kuriame turėjo vykti naujausios amerikiečių rašytojo knygos pristatymas. Paklausti, kokias mėgstamiausias D.Browno knygas išskirtų, skaitytojai išskyrė „Da Vinčio kodą“ kaip kūrinį, kuris yra labiausiai įstrigęs atmintyje.

Skaičiuojama, kad „Da Vinčio kodo“ visame pasaulyje nupirkta daugiau nei 50 mln. egzempliorių.

Po knygos pristatymo Taivane, Taipėjuje, D.Brownas išvyko į turą Japonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius