Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Debesų ganyklos“ rekomenduoja: kokių leidinių vaikams ir paaugliams ieškoti Knygų mugėje

Kokios knygos vertos atsidurti dar tik žengiančiųjų į knygų pasaulį rankose? O kokių istorijų Vilniaus knygų mugėje dairytis paaugliams? Kad tarp tūkstančių skirtingų knygų viršelių nepaklystumėte, prieš apsilankant svarbiausiame knygų mylėtojų renginyje verta atlikti namų darbus. Leidykla „Debesų ganyklos“ pristato svarbiausias naujienas, kurios tikrai vertos jūsų dėmesio.
„Debesų ganyklos“ nuotr./Leidyklos „Debesų ganyklos“ naujienos
„Debesų ganyklos“ nuotr./Leidyklos „Debesų ganyklos“ naujienos

Rugilė Kazlauskienė, Vytautas Tautkevičius „Kaip nugalėti drakonligę“

Jeigu jūsų vaikas bijo gydytojų, baltų chalatų ir ilgų koridorių, labai tikėtina, kad kartu su juo perskaitę šią knygelę su ta baime pagaliau atsisveikinsite. Psichologė Rugilė Kazlauskienė nuotaikinga istorija apie staiga susirgusį drakoniuką Joną meistriškai siunčia vaikams žinutę: bijoti to, ko nepažįsti, yra normalu, bet tikrai nebūtina. „Tikiu, kad ši knygelė suteiks vaikams daugiau psichologinio atsparumo – gebėjimo išbūti ir susitvarkyti su stresą keliančiomis situacijomis“, – teigia knygos autorė.

Knyga „Kaip nugalėti drakonligę“
Knyga „Kaip nugalėti drakonligę“

Ne mažiau nei tekstas paveikslėlių knygose svarbios iliustracijos. Knygos „Kaip nugalėti drakonligę“ iliustratorius ir dailės terapeutas Vytautas Tautkevičius siekė sukurti žaismingą, patrauklų ir įdomų pasaulį, kuris vaikus supažindintų su ligoninės aplinka.

Lorenz Pauli, Kathrin Schärer „Piplioteka??? Lapė bibliotekoje“

Tai istorija, galinti ikimokyklinio amžiaus vaikų širdyse įžiebti meilę knygai – ji skatina apsilankyti bibliotekose, kuo daugiau skaityti ir sužinoti. Istorijos herojė – lapė, kuri skaitymo džiaugsmą atranda visai netikėtai. Šmurkštelėjusi į biblioteką paskui pelytę, ji vietoj pietų gauna... knygą. Rudoji taip įninka į knygas, jog net alkį pamiršta. Be to, susiranda draugų.

Knyga „Piplioteka??? Lapė bibliotekoje“
Knyga „Piplioteka??? Lapė bibliotekoje“

Žinomų ir ne vienu apdovanojimu įvertintų šveicarų autorių knyga, išleista aštuoniolikoje šalių, Leipcigo knygų mugėje pelnė „Leipzig reading compass“ apdovanojimą, kuris skiriamas už geriausią knygą, skatinančią skaityti.

Danguolė Kandrotienė „Pasaiba ir receptų vagys“

Mažiesiems, mėgstantiems skaityti, Pasaibos pristatinėti jau nereikia – vaikų mylimos rašytojos Danguolės Kandrotienės knygų serija apie trumpakoję gauruotą žmogystą žaliomis akimis seniai užkariavo jų širdis. Geroji žinia ta, kad Pasaibos nuotykiai tęsiasi. Tik šį kartą ketvirtoje knygų serijos dalyje į bėdą įsivelia jau ne pats Pasaiba, o tie, kurie kėsinasi pavogti nuostabųjį jo sukurtą deserto – „Pelkių miglos“ receptą.

Knyga „Pasaiba ir receptų vagys“
Knyga „Pasaiba ir receptų vagys“

Nuotaikingą, net didžiausią paniurėlį prajuokinsiančią istoriją apie Pasaibą iliustravo Jurgita Rancevienė. Vaikystėje į rankas paėmusi pieštuką, dailininkė nepaleidžia jo iki šiol. „Iliustracijos vaikams – tai maži, margi stebuklai, netikėti charakteriai. Vaikystėje knygas labai mėgau, tyrinėjau ir kaskart jose atrasdavau ką nors nauja. Dabar mažus stebuklus dovanoju pati – tai džiugina“, – sako ji.

Małgorzata Strękowska-Zaremba „Užburtas namas“

Tai paslaptinga istorija, kurią skaitant nugara nubėgs ne vienas šiurpuliukas. Daugelis žmonių knygos veikėją Marysią palaikytų keista mergaite. Ir nenuostabu, juk ji leidžia dienas... tupėdama krūmuose. Marysia atlieka slaptą užduotį – stebi užburtą namą. Mergaitė net neabejoja, jog name vyksta keisti, o gal ir negeri dalykai, todėl ji pasiryžusi išsiaiškinti visas užburto namo paslaptis. Tačiau negali to padaryti vien stebėdama iš saugaus posto. Teks leistis į šiurpaus namo gelmes. Gerai, kad kartu eis ir Danielis – dviese bus drąsiau!

Knyga „Užburtas namas“
Knyga „Užburtas namas“

2017 metais knygą „Užburtas namas“ Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lenkijos skyrius pripažino Metų knyga. Dar po metų knyga pelnė „Baltojo varno“ apdovanojimą.

Katarzyna Ryrych „Varnalėšų laukas“

Atvertusių šią knygą laukia smagi istorija apie tai, kaip geri draugai ir truputis magijos gali išvaikyti bet kokį nuobodulį. Ir iš tiesų, pirmą kartą užklydus į varnalėšų lauką gali pasirodyti, kad tai nuobodžiausia vieta pasaulyje. Ten stovi tik sūpynės, suolelis ir auga riešutmedis. Bet juk reikia išsiaiškinti, ar senoji kaimynė išties ragana, o naujasis kiemo gyventojas – vampyras. Ir kaip mažučiame mokytojos bute sutelpa šimtai jos vaikų. Ir...

Knyga „Varnalėšų laukas“
Knyga „Varnalėšų laukas“

Nuotaikingas pasakojimas skatina vaikus pakelti akis nuo išmaniųjų įrenginių ir pasidairyti aplink. Juk stebint aplinką, ieškant asociacijų, kuriant hipotezes, o po to jas tikrinant ne tik ugdoma vaizduotė, bet ir kasdienybė virsta nuotykiu. Knyga, pasakojanti apie vaikus ir vaikams, 2017 metais pelnė IBBY Lenkijos skyriaus apdovanojimą už geriausią metų vaikų knygą.

Kiran Millwood Hargrave „Žvaigždžių mergaitė“

Vos pasirodžiusi „Žvaigždžių mergaitė“ buvo nominuota Karnegio medaliui (2017) – garsiausiam Jungtinės Karalystės vaikų literatūros apdovanojimui. Tais pačiais metais knyga išrinkta vaikų metų knyga „British Book Awards“ ir pelnė „Waterstones“ knygynų apdovanojimą. Ir tikrai ne veltui – ne kiekviena istorija tokia įtaigi, kad nepaleistų skaitytojo iki pat pabaigos.

Knyga „Žvaigždžių mergaitė“
Knyga „Žvaigždžių mergaitė“

Saloje, kurios visi uostai uždaryti, pradingsta gubernatoriaus dukra. Jos geriausia draugė Izabelė prisijungia prie paieškos grupės. Gerai, kad Izabelė moka skaityti žvaigždžių kelius ir senus žemėlapius – Užmirštosiose srityse šie gebėjimai gali išgelbėti gyvybę. Ilgainiui mergaitė supranta, kad jos kelionės tikslas yra išgelbėti ne tik dingusią draugę, bet ir visą salą.

Patricia Forde „Žodžių sąrašas“

Nieko nėra geriau už knygą, pagaunančią nuo pirmųjų žodžių, o ši distopinė istorija paaugliams apie ateities pasaulį yra būtent tokia. Knygoje pasakojama apie Letą – paskutinę žodininkę ekologinę katastrofą išgyvenusiame pasaulyje. Mergaitės pareiga – rinkti ir saugoti senus žodžius, kad niekas nenueitų veltui. Tačiau netrukus paaiškėja, kad ne visi žodžiai yra tiesa, o ne visi nutylėjimai – melas.

Knyga „Žodžių sąrašas“
Knyga „Žodžių sąrašas“

Kūrinyje įtaigiai, paaugliams suprantamu būdu, pasakojama apie kultūrų ir kalbų nykimą, žmonių susvetimėjimą, visuotinį klimato atšilimą. Knyga skatina susimąstyti apie mūsų planetos likimą, žmonijos dabartį ir ateitį. 2016 m. šis Patricia’os Forde kūrinys įtrauktas į skaitomiausių Airijos knygų sąrašą „Children’s Books Ireland Award“, o 2018 m. JAV vaikų literatūros bibliotekų asociacija šią knygą įtraukė į vertingų kūrinių sąrašą „Notable Children’s Books List“.

Sjoerd Kuyper „Viešbutis „Didžioji M“

Trylikamečio Koso gyvenimas – tikras išbandymas. Vienuolikos netekęs mamos berniukas lieka su tėčiu, amžinai panirusiu į viešbučio reikalus, ir keistuolėmis seserimis. Vieną dieną tėtis patenka į ligoninę. Kas dabar rūpinsis viešbučiu? Šios užduoties imasi Kosas ir jo seserys. Kad ir kaip šeima nervina, bet ko dėl jos nepadarysi. Spręsdami netikėtai užgriuvusias problemas juk ir vienas kitą pamatome visai kitaip.

Knyga „Viešbutis „Didžioji M“
Knyga „Viešbutis „Didžioji M“

Iš kitų paaugliams skirtų knygų ši išsiskiria itin ryškiais veikėjų paveikslais, gyva kalba, unikaliu pasakojimo stiliumi. Pagal knygą „Viešbutis „Didžioji M“ sukurtas to paties pavadinimo filmas buvo parodytas garsiausiuose tarptautiniuose kino festivaliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius