Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Diskusija Klaipėdoje: koks meilės romanų vaidmuo šiuolaikinės moters gyvenime?

Kovo 1 d., trečiadienį, 17 val. kviečiame į literatūrinę diskusiją „Meilės romano vaidmuo šiuolaikinės moters gyvenime“, kuri vyks Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje, Turgaus g. 8.
Romantinės knygos
Romantinės knygos / 123RF.com nuotr.

Į biblioteką su savo naujausiais kūriniais atvyksta rašytojos: Lavisa Spell, Donata Kontenienė, Ignė Ale, Ilona Madelaine.

Lavisa Spell (Auksė Šiugždinienė) – meilės romanų su magijos prieskoniais autorė, save pristatanti taip: „Noriu, kad skaitytojas, savo brangaus laisvalaikio metu pasirinkęs mano knygą, smagiai leistų laiką ir užsimirštų, pasinėręs į žodžiais pinamą aistros ir magijos kupiną istoriją. Kad užvertęs knygą jaustų malonų virpesį krūtinėje, lyg po romantiškos melodijos. Ir kad tuo pat metu jo galvoje nuskambėtų keletas svarbių klausimų apie savo paties gyvenimą“.

Asmeninio archyvo nuotr./Lavisa Spell
Asmeninio archyvo nuotr./Lavisa Spell

Donata Kontenienė – klaipėdietė rašytoja jau išleidusi keturis erotinius meilės romanus. Pirmoji knyga „Septynetas“ skaitytojų buvo priimta taip gerai, kad jau kitais metais susilaukė tęsinio.

Asmeninio archyvo nuotr./Donata Kontenienė
Asmeninio archyvo nuotr./Donata Kontenienė

D. Kontenienė teigia, kad istorijos gyvena jos viduje. Autorė nemėgsta planuoti. Iš anksto neruošia knygos struktūros. Jai pakanka žinoti istorijos pradžią bei pabaigą ir spontaniškai sujungti šiuos taškus. Labiausiai D. Kontenienė rašyti mėgsta naktimis. Didžiausi jos įkvėpimo šaltiniai yra muzika, gamta, žmonės.

Ignė Ale – knygų autorė ir vertėja, knygų „Tarp A ir B“ ir „Geltona suknelė“ autorė, gyvenanti Klaipėdoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Ignė Ale
Asmeninio archyvo nuotr./Ignė Ale

Nors didžioji jos gyvenimo dalis sukasi apie knygas, autorė stengiasi rasti laiko kelionėms, jūrai ir lėtiems pasivaikščiojimams. Kaip tik į šį miestą nukelia jos naujausias romanas „Visi vieniši žmonės“.

Ilona Madelaine – debiutuojanti rašytoja pristato romaną „Nuodas“. „Po saldžiu viršeliu galima rasti istorijų, kuriose sprendžiama daug aktualių klausimų: nevaisingumas, depresija, šeimos krizės, artimo žmogaus netektis. Labai skaudžios ir svarbios temos.

Asmeninio archyvo nuotr./Ilona Madelaine
Asmeninio archyvo nuotr./Ilona Madelaine

Įsitrauki į herojų išgyvenimus, tave tiesiog permala, bet paskutinį puslapį užverti žinodamas, kad viskas gerai. Ir patiki, kad ir tavo gyvenime viskas bus gerai. Kai pati skaitau knygą, noriu, kad būtų juokinga ir skaudėtų. Noriu, kad užversčiau knygą ir atsikvėpčiau su palengvėjimu: ačiū Dievui, viskas baigėsi laimingai“, - sako jaunoji rašytoja Ilona Madelaine (Jonuškaitė), savąjį gyvenimą kurianti Šveicarijoje.

Atvirą pokalbi su žavingomis damomis - kovo 1-ąją, 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius