Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estų šauktinių kasdienybė – knygoje „Taip, tamsta seržante!“

Išleista knyga „Taip, tamsta seržante!“. Pranešime rašoma, kad knygoje smagia, kareivišku slengu pagardinta forma pasakojama  apie Estijos kariuomenės šauktinių tarnybos kasdienybę, apie tai,  kaip skeptiškai nusiteikęs šauktinis iš eilinio tampa savo misija tikinčiu skyriaus vadu. 
Timo Porvalas, Tarvi Tiits „Taip, tamsta seržante!“
Timo Porvalas, Tarvi Tiits „Taip, tamsta seržante!“ / Knygos viršelis

Ši knyga skirta tau, jeigu:

Netrukus eisi į kariuomenę

Tavo galvoje daugiau klausimų nei atsakymų: kas gi dabar bus? Kaip pasiruošti? Kaip ten neprapulti? Ką pasiimti, ką palikti namie? Ar visa tai vis dėlto turi prasmę? Visi atsakymai – šioje knygoje. Gero skaitymo ir geros tarnybos!

Esi (būsimo) šauktinio žmona, draugė, mama, tėtis, senelė, senelis, sesuo ar teta

Nežinia – vienas baisesnių dalykų. Norėtum žinoti, kas tavo artimojo kariuomenėje laukia ir kas iš tikrųjų ten vyksta? Ar iš tiesų kariuomenėje saugu ir ar ten tikrai „darys“ iš jo „tikrą vyrą“? Nepasikliauk gandais ir neprisigalvok pagal išankstines nuostatas visokių baubų. Tiesiog perskaityk šią knygą – pažadame, nusiraminsi.

Jau atitarnavai

Tuomet esame netiesioginiai ginklo broliai. Nori prisiminti savo nuotykius ir sužinoti, kaip viskas klostėsi kažkur kitame kariniame vienete ar kitoje šauktinių laidoje? Tau tokią galimybę suteiksime – nostalgiškos akimirkos iš pačių margiausių mūsų gyvenimo mėnesių. Ir iki pasimatymo rezervo pratybose!

Užimi vadovo pareigas kariuomenėje

Čia galėsi viską pamatyti eilinio kario akimis, žvilgtelėti į jo smegenų užkaborius ir į mintis vykdant įsakymus. Galbūt skaitant kils minčių, kurios padės tau būti geresniam vadovui? Jei ne, tiesiog pasimėgausi savo tarnybos ir kitų kasdienių darbų atpažinimo džiaugsmais. Gero vadovavimo ir gero skaitymo!

Knygos autoriai taip pat dalinasi savo patirtimi karinėje tarnyboje:

„Karinė tarnyba man buvo malonus iššūkis: geriau supratau, ką iš tikrųjų galiu, užmezgiau tvirtų draugysčių, pradėjau mąstyti apie mano dabartinį verslą“, – sako Timo Porvalas. Jis 2008–2009 metų Pionierių bataliono šauktinis (11 mėn. tarnyba), į rezervą priskirtas seržantu, 2011 m. dalyvavęs rezervo mokymuose. Gimė Tiūryje, baigęs Nyo (Nõo) realinę gimnaziją, vėliau Talino technikos aukštojoje mokykloje Statybų fakultetą. Dalyvavo jaunimo organizacijoje „Iš mokinio – verslininku“, verslininkas ir rinkodaros strategas (110 + digi projekt) skaitmeninėje agentūroje „Lavii

„Man tarnyba – tai pilnas nuotykių tarpsnis prieš universitetą. Mokiausi džiaugtis mažais dalykais, pradėjau labiau pasitikėti savimi, sutvirtėjau, įgijau ginklo brolių ir atsiminimų visam likusiam gyvenimui“, – teigia Tarvi Tiits. Jis 2004–2005 metų Pionierių bataliono šauktinis (8 mėn. tarnyba), į rezervą priskirtas kapralu, 2010 m. dalyvavęs rezervo mokymuose. Gimė Taline, baigė Rocca al Mare mokyklą, vėliau – Talino technikos universiteto Ekonomikos fakultetą. Dalyvavo keliose jaunimo organizacijose („Iš mokinio – verslininku“, AIESEC), savamokslis bosinės gitaros gitaristas, ES struktūrinių fondų specialistas – projektų vadovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius