Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

„Google“ laimėjo 11 metų trukusią kovą su rašytojais

JAV aukščiausiajam teismui atmetus rašytojų apeliaciją, „Google“ laimėjo 11 metų trukusį bylinėjimąsi su rašytojais dėl savo didelės apimties knygų nuskaitymo projekto.
„Google“ logotipas
„Google“ logotipas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Google“

Teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

JAV aukščiausiasis teismas neleido Autorių gildijai apskųsti 2013 metais federalinio teismo priimto sprendimo, kuris yra laikomas itin svarbiu su autorių teisėmis susijusiu sprendimu skaitmeninėje eroje.

Daugiau nei dešimtmetį trukusio bylinėjimosi metu autoriai ir jų rėmėjai teigė, kad „Google“ neteisėtai nuskaito ir skaitmenina milijonus knygų jų autoriams nemokėdama jokių kompensacijų.

Tačiau federalinis teisėjas Denny Chinas nusprendė, kad milžiniškos apimties „Google“ projektas, leidžiantis vartotojams ieškoti knygų ir skaityti knygų ištraukas, nepažeidžia autorių teisių įstatymo.

Po pirmadienį priimto teismo sprendimo „Google“ išplatintame pareiškime rašė: „Esame dėkingi, kad teismas sutiko palaikyti apeliacijos teismo sprendimą, kuris teigia, kad „Google Books“ projektas atitinka autorių teisių įstatymo nuostatas. Šis produktas veikia tarsi kartoteka skaitmeniniame amžiuje ir suteikia žmonėms naują būdą rasti ir nusipirkti knygų, taip didindamas ir susidomėjimą autoriais.“

Praėjusių metų spalį JAV apeliacinis teismas atmetė Autorių gildijos argumentus, kad dėl „Google Books“ projekto jie praras pajamas, nes tai esą suteiks vartotojams nemokamą prieigą prie knygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius