Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki šiol neatskleisti rašytojo J.D.Salingerio gyvenimo faktai: ypatingas susidomėjimas jaunomis merginomis

Savo privatumą intensyviai slėpusio knygos „Rugiuose prie bedugnės“ autoriaus J.D.Salingerio asmeninio gyvenimo paslapties šydas bus praskleistas dokumentiniame filme ir knygoje apie šį autorių. Kaip skelbia huffingtonpost.com, filmo ir knygos autoriams, tyrinėjusiems rašytojo gyvenimą, į akis krito jo polinkis į bendravimą su jaunomis merginomis.
Jerome'as Davidas Salingeris
Jerome'as Davidas Salingeris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Duodamas interviu huffingtonpost.com šio filmo režisierius Shane Salerno sakė, kad rašytojo gyvenimo tyrinėjimui jis skyrė 10 metų. Tarp paaiškėjusių dalykų buvo ir gana pikantiškų – tarkime, autoriaus santykiai su moterimis.

Rašytojas jautė polinkį bendrauti su moterimis, kurios buvo žymiai jaunesnės už jį. „Jo santykiai su moterimis buvo sudėtingi, – sakė Sh.Salerno. – Jis ypatingai domėjosi į brandą beįžengiančiomis merginomis – 16-18 metų, kartais kiek vyresnėmis“. 

Būdas grįžti į prieškarį

Tarp tokių santykių buvo ir jo romanas su Jean Miller. Su rašytoju ji susipažino būdama 14-os, autoriui tuomet buvo 30. 

„Tai buvo išties žavingi santykiai. Tai buvo visiškai seksu nepagrįstas ryšys iki tol, kol jai sukako 18 metų. Jie buvo draugai. Jų bendravimas buvo ypatingas“, – pasakojo režisierius. 

Tačiau J.Miller sulaukus 18-os jų santykiai peraugo į intymius. Kaip skelbia „The Daily Beast“, kurie jau analizavo šioje knygoje skelbiamus faktus, J.Miller pasakojo, kad kitą dieną po sekso J.D. Salingeris nutraukė su ja bet kokius santykius. 

Manau, jam patiko, kad visus tuos metus aš jam buvau vaikas. Aš žinojau, kad viskas baigėsi. Žinojau, kad nukritau nuo to pjedestalo

„Manau, jam patiko, kad visus tuos metus aš jam buvau vaikas. Aš žinojau, kad viskas baigėsi. Žinojau, kad nukritau nuo to pjedestalo“, – knygoje pasakojo J.Miller. 

Režisierius pasakojo, kad J.D.Salingerio susidomėjimas jaunomis merginomis buvo ne seksualinis. Anot režisieriaus, rašytojui tai buvo tarsi „būdas sugrįžti į prieškario nekaltybę“. J.D.Salingeris ilgėjosi savo jaunystės, laiko prieš tarnybą kariuomenėje Antrajame pasauliniame kare, visiems laikams pakeitusios jo gyvenimą. 

„J.D.Salingeris visuomet žavėjosi tuo periodu, laiku, kuomet suaugusiųjų pasaulis dar nebuvo įsiveržęs į jo gyvenimą“, – pasakojo režisierius. 

Atsiribojo nuo pasaulio

J.D. Salingerio romanas „Rugiuose prie bedugnės“ buvo išleistas 1951 metais. Ši susvetimėjimo ir maišto istorija sulaukė didelio atgarsio, ypač tarp skaitytojų paauglių. 

Pirmuoju asmeniu pasakojamoje istorijoje perteikiami pagrindinio veikėjo Holdeno Kolfildo išgyvenimai Niujorke po jo pašalinimo iš mokyklos Pensilvanijoje. Daugelio kartų jaunieji skaitytojai žavėjosi paaugliško pykčio ir nerimo simboliu tapusiu Kolfildu, kurio istorija puikiai atskleidė daugelio jų išgyvenimus.

„Rugiuose prie bedugnės“ išverstas į daugelį kalbų, o pasaulyje parduota daugiau nei 65 mln. šių knygų. Daugelis kritikų jį laiko vienu iš geriausių XX amžiaus romanų.

Netikėtai užkluptas šlovės J.D.Salingeris nuo 1953 metų gyveno atsiribojęs nuo pasaulio Kornišo miestelyje Naujojo Hampšyro šiaurės vakaruose, atkakliai gindamas savo privatumą.

Kaimynai Korniše retai kada matydavo rašytoją, o šis niekada neatsiliepdavo į telefono skambučius ir neatsakydavo įskaitytojų ir gerbėjų laiškus. Visuomenė apie jo gyvenimą žinojo tik iš nuogirdų, nedažnų susitikimų, taip pat retų ir trumpų interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius