Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 23

Išgyventi Frankfurto knygų mugę: septynženklės sutartys, susitikimų maratonai, vakarėliai ir didysis knygų verslas greta karnavalo

Frankfurto knygų mugė. Svarbiausias pasaulio literatūros renginys. Vieta, kurioje, kaip apibūdino kažkas iš leidybos pasaulio, „būna visi“. Kur pasirašomos sutartys. Kur suvažiuoja didžiausi pasaulio leidėjai, žinomi rašytojai. Vyksta susitikimai, diskusijos, apsikeitimai idėjomis ir verslo pavyzdžiais. Tačiau kur kas svarbiau nei sutartys yra tai, kad čia užsimezga svarbios pažintys. Ką reiškia dirbti žurnalistu šioje pasaulio knygų ciklopo akyje?
Frankfurto knygų mugės svečiai
Frankfurto knygų mugės svečiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais jau pirmąją apsilankymo mugėje dieną nuėjau 30 000 žingsnių. Kitomis dienomis viršyti šį skaičių buvo visai lengva. Ir tai – turint galvoje, kad aplankiau toli gražu ne viską, ką norėjau. Ne veltui net ir oficialiuose patarimuose vykstantiems į mugę pirmiausia rekomenduojama pasirinkti tinkamą avalynę, o renginys kartais apibūdinamas kaip „knygų olimpiada“. Palikite eleganciją namie, pasiruoškite pusiau sportiniam režimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius