Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Įstrigę Pchenjane“. Pabėgimas iš Šiaurės Korėjos lagerio, iš kurio niekam nebuvo pavykę pasprukti

15min pradeda naują knygų apžvalgų ciklą, kalbantį apie Šiaurės Korėją – „Įstrigę Pchenjane“. Pirmoje šio ciklo apžvalgoje knyga, slepianti ne tik vieną įdomiausių istorijų, susijusių su pabėgimu iš Šiaurės Korėjos režimo, tačiau ne ką mažiau kelianti ir klausimų, kiek šioje istorijoje yra realybės, o kiek pramano. Tai buvusio „The Washington Post“ žurnalisto Blaine'o Hardeno knyga „Pabėgimas iš lagerio Nr. 14“ („Escape from Camp 14“), kurią Lietuvoje išleido leidykla „Eugrimas“,o į lietuvių kalbą vertė Sigrida Rupšytė.
„Įstrigę Pchenjane“
„Įstrigę Pchenjane“ / AP/„Scanpix“ ir 15min nuotr.

Knyga pirmą kartą išleista 2012 metais, o po metų Lietuvoje pasirodė vertimas lietuvių kalba. Tuomet, vos knygai pasirodžius pasaulio knygynų lentynose, tai buvo šokiruojantis pasakojimas apie Šiaurės Korėjos diktatūrą. Tačiau jau po kelerių metų šis „The Washington Post“ žurnalisto darbas pradėjo kelti abejones dėl savo patikimumo. Ir tai visai nesusiję su pačiu knygos autoriumi B.Hardenu. Pasaulio akiratyje dar kartą atsidūrė pagrindinis knygos personažas Šinas (Shin Dong-hyuk) ir jo pasakojimas – ar jis skelbia tiesą, ar visgi tai tėra išgalvota istorija?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius