Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 04

„Išvaikščioti gyvenimo pragarus, pakeliui į rojų“: poetui Sigitui Gedai – 80

„Jis tikrai buvo ugninga, net ūmi asmenybė. O jei susidurdavo su neteisybe, rodės, sudegs iš įsiūčio. Bet aš jį labai gerai suprantu, nes ir manyje daug kas yra iš tėvo“, – teigia poeto, rašytojo, eseisto, vertėjo ir literatūros kritiko Sigito Gedos dukra Uršulė Gedaitė. Vasario 4 dieną šiam vienam ryškiausių lietuvių literatūros modernistų būtų sukakę 80 metų.
Sigitas Geda
Sigitas Geda / Olga Posaškova / Veidas / BNS nuotr.

Nors nuo poeto mirties prabėgo jau penkiolika metų, o per tą laiką pasirodė bent kelios jo kūrybai bei likimui skirtos knygos, tačiau prieš metus išleista Rimanto Kmitos monografija „Ugnies giesmės. Tūkstantis Sigito Gedos veidų“ tik dar sykį patvirtino Gedos fenomeną ir jo asmenybės daugiabriauniškumą.

Jubiliejinės sukakties proga pakalbėti apie poetą pakvietėme ne literatūrologą ar S.Gedos kūrybos tyrinėtoją, bet jo dukrą Uršulę, iki šiol gyvenančią tarp tėvo knygų ir besirūpinančią jo archyvu bei įvairialypės kūrybos sklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius