Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV rašytoja Joyce Carol Oates laimėjo didžiausią Prancūzijos literatūrinę premiją

Jungtinių Valstijų rašytoja Joyce Carol Oates, ne kartą pretendavusi į Nobelio literatūros premiją, pirmadienį laimėjo didžiausią Prancūzijoje Cino del Ducos literatūros premiją.
 Joyce Carol Oates
Joyce Carol Oates / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Literatūra

200 tūkst. eurų Cino del Ducos tarptautinė premija dažnai laikoma tramplinu į Nobelio literatūros premiją. Ją anksčiau yra laimėję tokie Nobelio literatūros premijos laureatai kaip Andrejus Sacharovas, Mario Vargas Llosa, Patrickas Modiano.

Penkios J. C. Oates knygos, įskaitant jos romaną „Blondinė“, pasakojantį apie aktorės Marilyn Monroe vidinius išgyvenimus, pretendavo į Pulitzerio premiją, tačiau nė viena jos nelaimėjo.

Tačiau 81 metų rašytoja yra laimėjusi JAV nacionalinę knygų premiją ir daugybę kitų apdovanojimų už daugiau nei 60 savo romanų, apsakymų rinkinių, pjesių ir memuarų knygą „Lost Landscape“.

Ne kartą Nobelio literatūros premijai prisatyta J. C. Oates yra aukštinama už savo drąsą be baimės gvildenti didžiausias diskusijas JAV visuomenėje keliančius klausimus knygoje „A Book of American Martyrs“, kurio veiksmo ašis – abortus atliekančios klinikos gydytojo nužudymas.

Cino del Ducos premija yra pavadinta italų kilmės verslininko, kino prodiuserio ir filantropo vardu. Ją skiria Prancūzijos institutas, vienijantis penkias nacionalines akademijas, įskaitant prancūzų kalbą puoselėjančią Prancūzijos akademiją.

Premija rašytojai turėjo būti įteikta Paryžiuje kitą mėnesį, bet dėl koronaviruso epidemijos įteikimo ceremoniją teko atšaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius