-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ką Vilniaus knygų mugėje pristatys leidykla „Vaga“?

Leidykla „VAGA“ jubiliejinėje 20-oje Vilniaus knygų mugėje lankytojus kvies susipažinti su naujausiais leidiniais ir dalyvauti trijuose knygų pristatymuose. Tęsdama tradiciją pristatyti kokybišką grožinę ir negrožinę literatūrą, leidykla ir šiemet tikisi skaitytojus sudominti filosofine, psichologine, istorine pažintine ir grožine literatūra, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
48276611_xl
Knyga / 123RF.com nuotr.

Pristatydama pripažintus moderniosios grožinės literatūros autorių kūrinius, tokius kaip Virginios Woolf romanas „Tarp veiksmų“, vieno mįslingiausių šiuolaikinės rusų literatūros rašytojų Sašos Sokolovo knyga „Durnių mokykla“ ar pagaliau lietuviškai pasirodęs, visas Marcelio Prousto septynių romanų ciklas „Prarasto laiko beieškant“.

Leidyklos „VAGA“ nuotr./M.Prousto „Prarasto laiko beieškant“
Leidyklos „VAGA“ nuotr./M.Prousto „Prarasto laiko beieškant“

Taip pat leidykla kvies atrasti pasaulyje apdovanotas ir skaitytojų pamėgtas knygas – bestselerių autorės, psichologijos mokslų daktarės dr. Susanos Forward naujausią knygą „Emocinis šantažas“ ir Marko Miodowniko, Times įtraukto į 100-o įtakingiausių Jungtinės Karalystės mokslininkų sąrašą, veikalą „Įstabiosios medžiagos“, kupiną neįprastų ir šmaikščių pasakojimų apie mūsų gyvenimą persmelkiančius inžinerijos stebuklus. Taip pat skaitytojai kviečiami susipažinti su lietuvių autorių kūriniais – Donaldo Duškino „Retorika. Retoterapija“ bei Rositos Lekavičienės ir Dalios Antinienės „Bendravimo psichologija šiuolaikiškai“.

Leidyklos „Vaga“ nuotr./Markas Miodownikas „Įstabiosios medžiagos“
Leidyklos „Vaga“ nuotr./Markas Miodownikas „Įstabiosios medžiagos“

Vasario 23–24 d. rengiami trys leidyklos VAGA knygų pristatymai, skirti naujausiems, neseniai pasirodžiusiems leidiniams – prancūzų filosofo Gustave‘o Le Bono veikalui „Revoliucijos psichologija“, Liudvikos Didžiulienės-Žmonos „Lietuvos gaspadinei“ ir Lauros Markham knygai „Ramūs tėvai, laimingi vaikai“.

Leidyklos „VAGA“ nuotr./L.Didžiulienės-Žmonos „Lietuvos gaspadinė“
Leidyklos „VAGA“ nuotr./L.Didžiulienės-Žmonos „Lietuvos gaspadinė“

Vasario 24 d., sekmadienį, 12 val. Forume vyks prancūzų filosofo Gustave‘o Le Bono knygos „Revoliucijos psichologija“ pristatymas. Diskusiją moderuos žurnalistas Paulius Gritėnas, dalyvaus filosofas, prof. Gintautas Mažeikis, politologas, prof. Lauras Bielinis ir „15min“ fotožurnalistas Vidmantas Balkūnas.

Leidyklos „VAGA“ nuotr./Gustave‘o Le Bono „Revoliucijos psichologija“
Leidyklos „VAGA“ nuotr./Gustave‘o Le Bono „Revoliucijos psichologija“

Leidykla VAGA jau devynis metus didžiuojasi galėdama savo skaitytojams pristatyti išskirtinę filosofinių knygų seriją, nuo klasikinių iki moderniosios filosofijos atstovų kūrinių. Naujausias šios serijos leidinys „Revoliucijos psichologija“ – tai istorinis, filosofinis, politinis veikalas apie Prancūzijos revoliuciją ir revoliucijas bendrąja prasme. Knygoje analizuojamos perversmus sukeliančios sąlygos ir aplinkybės, kalbama apie asmenybių transformaciją ir emocijas, kurios įžiebia arba lydi pasaulyje vykstančias revoliucijas. Gustave‘o Le Bono teigimu, revoliucijų metu galima stebėti, kaip jausmai, kuriuos įprastai užgniaužiame, visa jėga išsiveržia „sulūžus“ socialiniams stabdžiams, įtvirtintiems moralės, tradicijų ir elgesio kodų. Taip pat primena, koks trapus yra humaniškumas ir kokia didi blogio, kuriam paprasta įsigalėti neramiais laikais, banalybė.

VIDEO: Vilniaus knygų mugė: faktai, užsienio svečiai ir rekomenduojami renginiai

Pasak leidyklos VAGA vyriausiosios redaktorės Agnės Puzauskaitės, Lietuvos skaitytojams Gustave‘as Le Bonas jau žinomas iš 2011-aisiais lietuvių kalba pasirodžiusio tarpdisciplininio veikalo „Minios psichologija“, dar kartą įrodo, kokios aktualios jo mintys šių dienų pasauliui. Neseniai išleistoje ir šių metų knygų mugėje pristatomoje autoriaus knygoje „Revoliucijos psichologija“, revoliucijos tema vėlgi analizuojama žmogaus psichologijos, vertybių, įsitikinimų ir ambicijų kontekste. „Viliamės, kad knyga sudomins ne tik filosofijos, istorijos ar psichologijos studentus, nes būtent jie, kaip pastebime, yra aktyviausi mūsų filosofinės serijos skaitytojai, bet ir visus, kuriems rūpi suprasti gilumines politinių, religinių, socialinių perversmų potekstes“, teigia A.Puzauskaitė.

Vasario 23 d., šeštadienį, 14 val. Rašytojų kampe vyks Liudvikos Didžiulienės-Žmonos knygos „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“ pristatymas, kurį moderuos literatūrologė Kotryna Paškevičiūtė, dalyvaus šios knygos komentarų autoriai Rimvydas Laužikas, Anželika Laužikienė ir vienas geriausių dabartinių Lietuvos virtuvės šefų Tomas Rimydis.

Ši knyga yra unikalus istorinis šaltinis ir pirmoji žinoma gastronominė knyga lietuvių kalba. Ji pirmąkart išleista prieš 125-erius metus, dar XIX a. pabaigoje – išskirtiniu laikotarpiu, kai formavosi šiuolaikinė lietuvių tauta, buvo ruošiamasi atkurti Lietuvos valstybingumą.

Šioje knygelėje pateikiami originalūs L.Didžiulienės-Žmonos receptai, papildyti vertingais, smalsumą žadinančiais istorikų Anželikos ir Rimvydo Laužikų komentarais, atskleidžia šiuolaikiniam skaitytojui Lietuvos gastronomijos ištakas. Kaip teigia R.Laužikas, šiais laikais nemažai diskutuojame apie Lietuvos virtuvę, lietuvišką gastronominį tapatumą. Dažnas klausiame, kokie gi tie tikrieji lietuviški patiekalai? Jei ne cepelinai, ne kugelis ir ne bulviniai blynai, tada kas? Ši knyga – tarsi lietuviškos virtuvės fotografija, parodanti ją tokią, kokia ji buvo iki bulvinių patiekalų paplitimo.

VIDEO: Pokalbis apie geriausias praėjusiais metais išleistas verstines knygas

Vasario 24 d., sekmadienį, 11 val. konferencijų salėje 3.2 vyks Lauros Markham knygos „Ramūs tėvai, laimingi vaikai“ pristatymas kartu su psichologu, filosofu, psichika.eu įkūrėju Edvardu Šidlausku.

Amerikiečių klinikinės psichologės dr. Laura Markham knyga išversta į daugiau nei penkiolika kalbų, sulaukė didelio tėvų susidomėjimo ir pelnė pripažinimą. Knygoje pristatomas paprastas, tačiau veiksmingas būdas, padėsiantis užmegzti ir puoselėti glaudų emocinį ryšį su savo vaikais, užuot juos kontroliavus. Autorės teigimu, įvaldžius knygoje siūlomas technikas, tapsite kantresni, pajusite, kaip atslūgsta įtampa, lengviau susitvardysite, nešaukę ant savo vaikų, išmoksite padrąsinti ir palaikyti juos. Sukūrę tvirtą ryšį su savo mažaisiais, daugiau niekada neturėsite jiems grasinti, jų prašinėti, papirkinėti ar net bausti, kad būtumėte išgirsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius