Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartojamas M.P.E.Martynenko pirmosios knygos tiražas

Pirmoji Mariaus Povilo Elijo Martynenko knyga „Be penkių pasaulio pradžia“ visų pirma yra atviras pokalbis. Asmeniškas. Įvairiaspalvė patirtis ir asmeninės dramos virsta tekstais. Žiauriais, tragikomiškais, sarkastiškais, priverčiančiais atsiverti ne tik autorių, bet ir skaitytoją. Tai – pažeidžiamumo, suartėjimo malonumas, kurį šie tekstai ir sužadina. Leidykla „Tyto Alba“ pranešime žiniasklaidai rašo, kad skaitytojų pageidavimu kartojamas šios knygos tiražą.
Knyga „Be penkių pasaulio pradžia“
Knyga „Be penkių pasaulio pradžia“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

M.P.E.Martynenko studijavo filosofiją, vertimą (iš anglų ir italų kalbų). Nerado sau vietos universitete. Metus gyveno su vienuoliais. Trylika kartų atsibudo reanimacijoje po hipoglikeminių ir hiperglikeminių komų. Sykį ištiktas komos išbuvo kelias paras. Dirbo vertėju, redaktoriumi, tekstų įgarsintoju, veganiško šokolado pardavėju, šviesolaidinių kabelių testuotoju, padavėju, barmenu, subtitruotoju, laiškanešiu, naktiniu portjė viešbutyje.

M.P.E.Martynenko šiuo metu studijuoja aktorystę, kurso vadovas Oskaras Koršunovas. Beje, praėjusių metų gruodį jis pirmą kartą užlipo į teatro sceną O.Koršunovo spektaklyje „Apvalytieji“ pagal kontroversiškos britų dramaturgės Sarah Kane pjesę. Šiemet M.P.E.Martynenko filmavosi ir naujame Šarūno Barto filme „Sutemos“ pagal Vinco Giedros romaną „Sviesk, Dovydai, akmenį!“. Tai pirmasis jo vaidmuo kine ir – pagrindinis. Autorius geriausiai pažįstamas Lietuvos slemo poezijos padangėje.

Šiemet pasirodė antroji M.P.E.Martynenko knyga „Praeis“, o netrukus išleisime trečiąją – poezijos knygą.

Marius Povilas Elijas Martynenko. Be penkių pasaulio pradžia. Tekstai malonumui sužadinti. – Vilnius: Tyto alba, 2019. Knygos grožio kūrėjai – dailininkė Aistė Jakimavičiūtė, Asta Puikienė, fotografas Marius Krivičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius