Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos rudeniui: nuo detektyvinių istorijų iki laiko patikrintos klasikos

Rudenį vis daugiau laiko skiriame ne tik darbams, bet ir skaitymui. O ir leidyklos šiuo sezonu išleidžia daugiau naujienų. Nenuostabu, kad pasiklysti tarp knygynų ir bibliotekų lentynose randamų knygų tampa nesunku. Ką rinktis – meilės ir paslapčių kupiną romaną ar įtempto siužeto detektyvą? Šie klausimai kyla ne vienam, todėl dalinamės penkiomis leidyklos „Jotema“ naujausių knygų rekomendacijomis. Tikėtina, kad atpažinsite ne vieną jau skaitytą autorių, kadangi Lietuvoje jų knygos itin mėgstamos skaitytojų, o kūriniai verčiami nebe pirmą kartą. Kai kurie iš jų tapę bestseleriais arba tikra klasika, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai / Leidyklos nuotr.

Jeigu nesate abejingi daugiaplaniams, įtempto siužeto pasakojimams, be abejonės, turėtumėte susipažinti su Noros Roberts romanu „Palikimas“. Jei mėgstate nenuspėjamas detektyvines istorijas, būtų verta pamėginti skaitytojų pamėgtos autorės L.J.Ross naujausią detektyvą „Septyni tiltai“. O mėgstantys jautrius ir netikėtų išgyvenimų prisodrintus kelionių romanus, besidomintys graikų istorija turėtų nepraleisti progos susipažinti su antruoju lietuviškai pasirodžiusiu Victorios Hislop romanu – „Vieną rugpjūčio vakarą“. Jaučiantiems simpatiją painiems trileriams, verta atkreipti dėmesį į Jane Corry knygą „Dingęs tavo vyras“. Negalintiems gyventi be laiko patikrintos klasikos – neabejotinai verta atsiversti Oscaro Wilde’o romaną „Doriano Grėjaus portretas“.

Noros Roberts romanas „Palikimas“

„The New York Times“ bestselerių autorės N.Roberts nauja knyga — romanas apie moterį, dukrą, ambicijas ir romantiką bei traumuojančią praeitį, kurią vis primena šiurpūs eiliuoti grasinimai... Adriana Rico buvo septynerių, kai pirmą kartą susidūrė su tėvu. Tą dieną jis vos nenužudė jos. Spėjo sukliudyti mama. Po to įvykio mergaitė visai vasarai liko senelių namuose Merilande, kur gėrė limonadą, žaidė su šunimis, susirado geriausią draugę... ir įsižiūrėjo jos vyresnįjį brolį Reilaną. Adrianos mama Lina tuo metu naudojosi žiniasklaidos dėmesiu ir keliavo po JAV valstijas reklamuodama savo prekių ženklą. Kokia prasmė laikytis įsitvėrus praeities?

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Po dešimties metų, žengdama mamos pėdomis, Adriana pasiryžo viską kurti nuo nulio — įsteigė savo jogos ir sporto vaizdajuosčių verslą. Juk yra tikra Rico, tokia pat ambicinga ir realistiškai mąstanti kaip mama. Jos nėra artimos, bet ryšys glaudus, kol nesikerta keliai.

Mama pataria nekreipti dėmesio į grasinimus, kurie augant populiarumui ima plaukti Adrianai, bet merginai tie šiurpūs posmai kelia nerimą. Kiekvienais metais Šv. Valentino dieną ateina klaikūs, pykčio persmelkti eilėraščiai, keičiasi tik pašto ženklai. Persekiotojas pasiekia merginą ir Merilande, kur ji apsigyvena ir vėl ima bendrauti su savo vaikystės simpatija. Baisios žinutės policijai ir FTB agentams atrodo tik kažkieno kvaila manija, bet ne realus pavojus. Tačiau prasideda žmogžudystės, ir laiškų pigiame balto popieriaus voke Adriana sulaukia vis dažniau...

L.J.Ross detektyvas „Septyni tiltai“

Naujausiame L.J.Ross detektyve „Septyni tiltai“ pristatoma garsiausiai driokstelėti galinti inspektoriaus Rajeno byla. Prabėgo penki mėnesiai nuo dienos, kai žudikas išėjo į laisvę, todėl vyresnysis inspektorius Rajenas ruošiasi išvykti iš Niukaslo, sumedžioti jį ir įkišti už grotų — šįsyk visam laikui.

Tačiau, dramatiškai pasisukus įvykiams, vyresniojo inspektoriaus planai žlunga, jis priverstas pasilikti ir dar kartą susidurti su praeitimi, antraip tektų stebėti, kaip skaudžios pasekmės sunaikina draugą. Įsivyravus chaosui, smūgį suduoti ruošiasi dar vienas žudikas. Įvykus sprogimui ant Taino tilto Rajeno komanda leidžiasi į pašėlusias lenktynes, ieškodama mirtino priešo, kuris nesustos, kol neužsiliepsnos visi miesto tiltai kartu su žmonėmis...

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Victorios Hislop romanas „Vieną rugpjūčio vakarą“

Rašytoja V.Hislop vėl grąžina skaitytoją į savo ankstesnio romano „Salos“ pasaulį, į kerinčiąją Kretą. Pagaliau, likus keliolikai savaičių iki raupsuotųjų grįžimo iš tremties, atėjo metas vėl susitikti su Ana, Marija ir Andrėjumi. 1957-ųjų rugpjūčio 25 diena. Iš Spinalongos salos į Kretą parplukdomi pasveikę raupsuotieji. Džiugaus nerimo ir jaudulio kupiną vakarą nutraukia prasiveržęs smurtas. Šventiškos nuotaikos kaip nebūta. Marijai Petrakis ir jos seseriai Anai laikas sustoja, o Plakos žmonėms Spinalongos uždarymą visiems laikams paženklina tragedija.

Kaip gyventi toliau palikus Spinalogos salą? Kaip reikia ištverti skandalą, gėdą ir ant praeities griuvėsių kurti ateitį? Romanas „Vieną rugpjūčio vakarą“ — dramatiška likimo nuskriaustųjų ir žmogiškosios atjautos, goslių aistrų ir pasiaukojamos ištikimybės, išsiskyrimų skausmo ir skaidrių suartėjimų istorija.

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Jane Corry trileris „Dingęs tavo vyras“

Populiaraus romano „Mano vyro žmona“ autorė J.Corry sugrįžta su dar viena intriguojančia ir paslapčių kupina istorija trileryje – „Dingęs tavo vyras“. Vienas vyras dingsta. Keturių moterų gyvenimai sudūžta į šipulius. Ar visgi kuriai iš jų pavyks viską pradėti iš naujo? Vikė yra aromaterapijos specialistė, namuose įrengtame kabinete savo ypatingaisiais eteriniais aliejais gydanti klientes. Kai policija pasibeldžia į jos duris ir praneša apie buvusio vyro dingimą, ji ilsisi ką tik baigusi terapiją. Vikė teigia Deividą mačiusi prieš daugelį metų, vykstant skyryboms, bet policija netiki. Jos atmintimi taip pat negalima pasikliauti. O jeigu ji kaip nors prisidėjusi prie buvusio vyro dingimo?

O nuo Skarletės ir jos mamos Zeldos sėkmė nusisuko. Aštuonerių Skarletė dar per maža suprasti, kad „žaidimas“, kurį mama liepia žaisti, tėra gudrus narkotikų platinimo pavadinimas. Netrukus Zeldą sučiumpa, o Skarletei tenka ne vienus metus gyventi globėjų šeimose. Ši patirtis pakeičia abiejų gyvenimą. Būtent naujoji Deivido žmona Tania praneša apie vyro dingimą, bet kas iš tikrųjų atsitiko tą naktį? Ir kaip Vikė gali įrodyti esanti nekalta, jei pati nėra dėl to įsitikinusi? Atsakymas glūdi šių keturių moterų gyvenimuose.

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Oscaro Wilde’o romanas „Doriano Grėjaus portretas“

Anglų kilmės dramaturgo, poeto O. Wilde'o romanas „Doriano Grėjaus portretas“ ano meto Anglijoje amžininkų buvo vertinamas labai prieštaringai. Jį reikalauta uždrausti, o autorių nuteisti už amoralaus gyvenimo būdo propagavimą. Tačiau autoriui šis kūrinys pelnė skandalingą šlovę. Romane pasakojama apie jauną aristokratą Dorianą Grėjų, kuris dėl savo nuostabaus grožio ir amžinos jaunystės išsižadėjo sielos. Dorianas tapo nemirtingas. Tačiau nemirtingumas turi savo kainą.

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

„Doriano Grėjaus portretas“ laikomas filosofiniu romanu, kuriame skleidžiasi dekadentiška ir faustiška dvasia. Doriano Grėjaus personaže galima atpažinti Faustą, o lordo Henrio asmenyje – Mefistofelį. Pagal šį romaną sukurta daug filmų. Pats Doriano Grėjaus vardas viešajame diskurse dažnai naudojamas kaip amžinos jaunystės sinonimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius