Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje apdovanoti „Patriotų“ premijos laureatai

Penktadienį Lietuvos parodų ir konferencijos centre „Litexpo“ vykstančioje knygų mugėje apdovanoti „Patriotų“ premijos laureatai. Jau penktus metus iš eilės Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos leidėjų asociacijos rengiamame pilietiškiausios ir patriotiškiausios metų knygos konkurse apdovanoti trijų knygų kūrėjai.
Gerda Jord ir Miglė Anušauskaitė
Premija įteikta ir Miglei Anušauskaitei (dešinėje) bei Gerdai Jord. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apdovanojimus autoriams ir leidėjams įteikė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentas Remigijus Jokubauskas.

Konkurso vertinimo komisija geriausiai įvertinto tris knygas iš 27 pateiktų, kurioms Krašto apsaugos ministerija skyrė tris Patriotų premijas:

Justinui Sajauskui už žaižaruojančias partizanų epo istorijas knygoje „Neužmirštami Suvalkijos vardai“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla);

Daliai Stakytei-Anysienei, Laimai Petrauskaitei VanderStoep ir Daliai Cidzikaitei už nelengvą istorinę atmintį be interpretacijų knygoje „Manėm, kad greit grįšim. 18 pasakojimų apie pasitraukimą į Vakarus 1940-1944” (leidykla „Aukso žuvys“);

Miglei Anušauskaitei ir Gerdai Jord už drąsų ir netikėtą žvilgsnį į Lietuvą įkvepiančią istoriją knygoje „10 litų“ (leidykla „Aukso žuvys“).

„Šiandien švenčiame šios premijos penkerių metų jubiliejų. Šiuo metu svarbus pilietinis ir patriotinis auklėjimas, semiamės stiprybės iš mūsų garbingos istorijos. Šis pamatas tampa dar tvirtesnis, kai yra užrašomas į knygą. Džiaugiuosi, kad yra išleidžiama vis daugiau brandesnių kūrinių. Noriu padėkoti visiems rašantiems ir leidžiantiems tokias knygas. Gyvename informacinio karo lauke, per įvairias žiniasklaidos priemones bandoma kelti sąmyšį, menkinti pasitikėjimą savimi. Šios knygos padeda tai atsverti“, – apdovanodamas laureatus sakė ministras J.Olekas.

Apdovanojimo ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentas R.Jokubauskas džiaugėsi nuolat pateikiamų knygų gausa. „Per penkerius metus nominacijoms gavome daugiau nei 200 knygų. Šiandien teikiame premijas tiems autoriams, kurie sukūrė tiltus ieškantiems vietos šiame pasaulyje“, – teigė jis. 

Premijų teikimo ceremonijoje grojo Jonas Jokubauskas (gitara), Pijus Grudė (perkusija) ir kapitonas Gintautas Ciunis (dūdmaišis).

Patriotų premijų konkursas rengiamas jau penktą kartą. Šiomis premijomis siekiama skatinti Lietuvos ir užsienio autorius rašyti pilietiškumo ir patriotizmo tematika, per knygą skiepyti meilę ir ištikimybę savo šaliai. Konkursui teikiamos grožinės, memuarinio pobūdžio, edukacinės, mokslo populiarinimo srities knygos, išleistos per paskutiniuosius vienerius kalendorinius metus Lietuvoje ir kitose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius