-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų rekomendacijos vaikams ir jaunimui

Nuotykiai, kelionės laiku ir įveikiamos net, atrodytų, sunkiai išsprendžiamos problemos – visa tai rasite atsivertę knygą! Tikimės, kad knyga padės praskaidrinti laiką namuose ir dalijamės keletu rekomendacijų – nuo mažiausių skaitytojų iki paauglių.
15min Vilniaus knygų mugėje
15min Vilniaus knygų mugėje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Selemonas Paltanavičius „Kaip miega gyvūnai“

Knyga patiems mažiausiems. Ar teko matyti miegantį slieką? Kas pramiega visą dieną? Kodėl briedžiui nereikia namų? Mylimas ir puikiai pažįstamas gamtininkas, aplinkosaugininkas, radijo laidų vedėjas Selemonas Paltanavičius kviečia pažvelgti, kaip miega gyvūnai. Smarkiai nustebsite! Gyvūnams poilsis ir miegas nepaprastai svarbūs: lemia gerą nuotaiką, suteikia sveikatos ir žvitrumo. Ilsisi jie visi skirtingai. Vien arklys gali miegoti keliais būdais. Kai kurie snaudžia ar miega net po keliolika valandų per parą. Gali būti, kad miegodami sapnuoja, tik mums apie tai sunku sužinoti. Kai žinosime, kaip gyvūnai miega, niekada jų be reikalo nepažadinsime. Beje, į gyvūnų pasaulį knygoje nukelia puikios Marijos Smirnovaitės iliustracijos.

David Walliams „Ledo pabaisa“

Viso pasaulio vaikų mėgstamas britų rašytojas Daviw Walliams kviečia į dar vieną neįtikėtiną nuotykį – Arktyje atrasta ledo pabaisa! Niūraus karalienės Viktorijos laikų Londono gatvėse – tamsu, šalta ir vieniša. Dešimtmetė Elzė gyvena baisioje našlaičių prieglaudoje Kirmėlynėje, tačiau nors ir yra alkana, mušama ir suvargusi, mergaitė nepasiduoda: sugeba pabėgti iš prieglaudos ir viena klajoja šaltomis Londono gatvėmis. Vienintelis našlaitės prieglobstis – Gamtos istorijos muziejus. Ir štai į muziejų atkeliauja Ledo Pabaisa – mamutas, miręs prieš 10 000 metų, tačiau puikiausiai išsilaikęs iki šių dienų. Elzė pradeda svajoti, o gal pavyktų šį vargšą gauruotą mamuto mažylį…atgaivinti? Taip prasideda didysis jos gyvenimo nuotykis!

Andy Shepherd „Berniukas, kuris augino drakonus“

Apie kokį naminį gyvūnėlį svajoja jūsų vaikai? Tomo namuose gyvena ne šuo, ne žiurkėnas ir net ne tarantulas. Jo namų augintinis yra…drakonas! Keisčiausia, kad jis išsirito iš vaisiaus, kurį Tomas parsinešė iš senelio sodo. Kas galėjo pagalvoti, kad taip atsitiks? Užtat dabar Tomas turi neįtikėtinai nuostabų drakoną, vardu Blyksnis, ir DAUGYBĘ rūpesčių. Nes drakoną auginti namie – labai sudėtinga! Tačiau tai dar ne viskas. Tas keistas medis senelio sode turėjo ir daugiau vaisių. Ar ir iš jų išsirito drakonai? Gal ir jūs norėtumėt auginti drakoną? Atsiverskit knygą ir sužinokit, kaip sekėsi Tomui!

Dovilė Junigeda „Kalno durys“

„Kalno durys“ kviečia į kelionę po Viduramžius ir 2060 metus! O viskas prasideda 1988 metais Veliuonoje. Nėra mobiliųjų telefonų, kompiuterių, nedaug automobilių. Užtat vaikai turi daug laiko žaidimams lauke! Trys geriausi draugai – Vilė, Teklė ir Simas – vieną naktį Ramybės kalne randa duris. Jie net neįtarė, kad už durų – tunelis, o tunelio gale... Viduramžiai! Taip prasideda neįtikėtini, nepaprasti trijų draugų nuotykiai ir jų draugystės išbandymai. Kaip Vilė, Teklė ir Simas susitiko su Didžiąja Ragana? Kaip apgavo kryžiuočių ordino magistrą? Kaip surado stebuklingą kaukolę? Kaip pakliuvo ten, kur nė vienas gyvas žmogus nėra buvęs? „Kalno durys“ – vartai į stebuklingą ir labai juokingą kelionę!

Kristina Gudonytė „Blogos mergaitės dienoraštis“

Jaunimui skirta knyga. Knygos herojė – maištaujanti 15-metė Kotryna. Ar ji išties bloga mergaitė? Kotryna nuolat meluoja, dažnai pasiklysdama savo fantazijose, nuolat pykstasi su artimaisiais. Norėdama atkreipti draugių dėmesį, ji apsiskelbia esanti nėščia, bandydama prasimanyti pinigų, įsivelia į painią kriminalinę istoriją, ji bėga iš namų, atsitiktinai vaidina teatre ir netikėtai susiduria su tikra, nesuvaidinta tragedija – artimo žmogaus mirtimi... Autorė puikiai atskleidžia suaugusiųjų portretus, apnuogindama jų ego. Šmaikščiai, su kandžia paaugliška ironija Kotryna savo dienoraštyje pasakoja apie jų silpnybes, kurių vaikai turėtų nepastebėti, dažnai iškreiptus tarpusavio santykius. Herojės vienmečiai, paėmę į rankas „Blogos mergaitės dienoraštį“ ir pabėgę nuo suaugusiųjų, romaną sukramtys per vieną naktį...

Matt Haig „Ivė ir gyvūnai“

Tai istorija apie nepaprastą talentą turinčią mergaitę. Ivė gali girdėti, ką gyvūnai galvoja. Nejudindama lūpų, neišleisdama nė garselio, Ivė gali kalbėtis su gyvūnais. Mergaitė gali suprasti, kad jos draugės šuniui nepatinka būti rengiamam lėlių drabužėliais, susidraugauti su žvirbliais ir su katėmis. O kodėl tada Ivės tėtis draudžia jai ne tik naudotis šiuo talentu, bet ir kam nors prasitarti apie jį? Ir kodėl jis vengia kalbėti apie tai, kaip žuvo Ivės mama? Nepaisydama tėčio draudimo, mergaitė vis tiek išlaisvina mokykloje laikomą triušį ir dar kartą prisiekia niekuomet daugiau nenaudoti savo talento. Tačiau vėliau susiduria su zoologijos sodo liūtais ir apie ją sužino visas miestas. Štai tada prasideda blogybės! Pasirodo, pavojus gresia ne tik miesto gyvūnams, bet ir Ivės tėčiui bei močiutei. Mergaitė turi išsiaiškinti, kas čia vyksta, ir sužinoti tiesą apie savo praeitį. Tačiau tam reikia stoti į kovą su paslaptingu ir labai galingu priešininku, turinčiu tokį pat talentą. Ar gyvūnai padės Ivei? Ar ji išdrįs vėl būti savimi?

Juozas Erlickas „Bijau varlės“

Geriausi Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Juozo Erlicko eilėraščiai, su kuriais užaugo ne viena karta, kurie tapo ir puikiai žinomomis dainomis. Įvairaus amžiaus skaitytojų (ir vaikų, ir suaugusiųjų) mėgstamose eilėse – satyriškas ir drauge romantiškas požiūris į vaikystę, gamtą, praeitį. Šį kartą tekstai atgimsta naujai – knygos iliustruotoja Marija Smirnovaitė labai subtiliai ir originaliai pažvelgė į J. Erlicko tekstus. Beje, knygoje dailininkė įkomponavo ir paties autoriaus piešinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius