-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl Vydūnas netapo pirmuoju lietuviu, pelniusiu Nobelio premiją

„1940 m. jis pasiūlomas į kandidatus Nobelio premijai gauti, tačiau dėl prasidėjusio karo tais metais premijos, deja, neteikiamos.“ Taip apie Vydūną rašoma naujoje jo biografijoje vaikams „Iliustruota Vydūno gyvenimo ir kūrybos istorija“.
Knyga „Iliustruota Vydūno gyvenimo ir kūrybos istorija“
Knyga „Iliustruota Vydūno gyvenimo ir kūrybos istorija“ / Leidyklos nuotr.

„Minint Vydūno metus, leidykla „700 eilučių“ pristato naują Linos Mickutės knygą vaikams „Iliustruota Vydūno gyvenimo ir kūrybos istorija“. Biografijoje pateikiami esminiai iš Mažosios Lietuvos kilusio šviesuolio gyvenimo faktai bei mažiau žinomos detalės“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Vilhelmas Storosta-Vydūnas yra viena iškiliausių ir nepelnytai primiršta, dar ne taip seniai 200 litų banknotą puošusi, asmenybė. Jis šiai kupiūrai iliustruoti pasirinktas dėl daugybės priežasčių: dėl reikšmingų savo filosofijos bei literatūros darbų, dėl lietuvių kultūros puoselėjimo Mažojoje Lietuvoje, taip pat dėl to, kad jis buvo realus kandidatas į Nobelio premijos laureatus.

Knygos dailininkė Birutė Bikelytė dalį teksto perteikia per informatyvias iliustracijas, tęsiančias pasakojimą apie nepaprastos asmenybės gyvenimą. Taip pat knygoje pateikiamos citatos iš svarbiausių Vydūno darbų ir jo gyvenimo akimirkos, įamžintos archyvinėse nuotraukose.

Nors knyga skirta vaikams, suaugusieji su ne ką mažesniu susidomėjimu įsitraukia į istoriją ir perskaitę prisipažįsta, jog nori ne tik Vydūno filosofinius darbus bei dramas paskaityti, bet ir jį įkvėpusią Jurgio Zauerveino baladę „Macilenas ir Gražina“. Taip pat ir Tilžę aplankyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius