Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Lietuva skaito!“ – penktą kartą Lietuvą vienys skaitymo šventė

Šiemet Lietuvos miestus ir miestelius jau penktąkart vienys skaitymo šventė „Lietuva skaito!“, skirta gegužės 7-ajai – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Šią dieną, o ir dvi savaites iki jos, nuo balandžio 23-iosios, Pasaulinės knygos dienos, vyks įvairiausi literatūriniai renginiai, skaitymai, susitikimai su rašytojais. O gegužės 7-ąją kviesime visus ypatingam šios dienos paminėjmui – daugiausiai vienoje vietoje skaitančių žmonių rekordui.
Mergina skaito knygą
Mergina skaito knygą / Shutterstock nuotr.

Visos bendruomenės kvečiamos jungtis ir siekti rekordo kada ir kur patogu: prieš pamokas, po pamokų, o gal vakare. Klasėje, salėje, mokyklos stadione, miesto aikštėje. Svarbiausia, kad tai vyktų tą pačią dieną visoje Lietuvoje – gegužės 7-ąją. Kuri Lietuvos bendruomenė, miestelis ar miestas surinks daugiausiai skaitančių žmonių vienoje vietoje? Rekordo siekti jau užsiregistravo sieks Akmenės, Alytaus, Biržų, Kauno, Kėdainių, Pakruojo, Panevėžio, Plungės, Skuodo ir kitų miestų bei rajonų bendruomenės. O Vilniaus geležinkelio stotyje įsikūrusi „Vilnius skaito“ skaitykla kvies ne tik kartu siekti rekordo, bet ir apsilankyti literatūriniuose renginiuose visiems skaitytojams: nuo vaikų iki suaugusiųjų.

Organizatorių nuotr./„Lietuva skaito!“
Organizatorių nuotr./„Lietuva skaito!“

Dažnai girdime, kad mažiausiai ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje skaito ankstyvas jaunimas. Praėjusių metų balandžio 23-ioji, kai kvietėme skaityti knygas savo malonumui, pamatėme, jog jie skaito! Tačiau jauniems žmonėms svarbu yra skaityti knygas, kurios jiems patinka, kurias skaito jų bendaamžiai, tad kviečiame skaityti tai, ką mėgstate ir prašome ir jaunimo pagalbos: rašykite, kokią knygą norite rekomenduoti savo bendraamžiams ir vienu – dviem sakiniais, kodėl ją rekomenduojate. Ši jūsų rekomendacija su knygos viršeliu bus patalpinta lietuvaskaito.lt internetinėje svetainėje. Todėl šių metų „Lietuva skaito“ dovana – susitikimai su jaunimui rašančiais autoriais. Į susitikimus gegužės 7-ąją keliaus jaunimo pamėgti ir įvertinti rašytojai: Daiva Čepauskaitė, Tomas Dirgėla, Ilona Ežerinytė, Kristina Gudonytė, Daina Opolskaitė, Rebeka Una, Neringa Vaitkutė, Kotryna Zylė ir kiti.

Skaitykime, susitikime, siekime daugiausiai skaitančių žmonių rekordo. Užpildykime dvi savaites tarp dviejų knygoms svarbių dienų skaitymu, kalbėjimu apie knygas, dalijimusi. Knygos džiaugiasi, kai jas skaito. Tad gegužės 7-ąją nudžiugink nors vieną knygą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius